Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Portughezul Antonio Guterres, noul secretar general al ONU: Acesta îl înlocuiește pe Ban Ki-moon

Portughezul Antonio Guterres, noul secretar general al ONU: Acesta îl înlocuiește pe Ban Ki-moon

Un articol de: - 13 Oct 2016, 17:37
Portughezul Antonio Guterres, noul secretar general al ONU: Acesta îl înlocuiește pe Ban Ki-moon Foto: Egyptian Streets Externe

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite l-a numit joi după-amiază pe portughezul Antonio Guterres pentru poziţia de secretar general al ONU, iar acesta urmează să-l înlocuiască la începutul anului viitor pe Ban Ki-moon, transmite Reuteres.

Potrivit unei scrisori trimise marți tuturor țărilor membre ale ONU de președintele Adunării Generale, Peter Thomson, data numirii lui Guterres a fost stabilită pentru 13 octombrie la ora 10:00 (14:00 GMT), la sediul ONU, în New York. Mandatul lui Guterres va începe oficial la 1 ianuarie 2017 și se va încheia pe 31 decembrie 2021, potrivit acestei scrisori.

Guterres, om politic în vârstă de 67 de ani, a activat ca Înalt Comisar al ONU pentru Refugiați din iunie 2005 până în decembrie 2015. Înainte de a deține acest post în cadrul Agenției ONU pentru Refugiați, Guterres a petrecut mai mult de 20 de ani în serviciul public. El a fost prim-ministru al Portugaliei între 1995 și 2002.

 

Citeşte mai multe despre:   ONU,   Ban Ki-moon