Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Posibil leac pentru COVID-19, descoperit în Israel. 100% rată de eficiență a testelor efectuate

CORONAVIRUS | Posibil leac pentru COVID-19, descoperit în Israel. 100% rată de eficiență a testelor efectuate

Un articol de: Andrei Ștefan - 09 Apr 2020, 14:48
CORONAVIRUS | Posibil leac pentru COVID-19, descoperit în Israel. 100% rată de eficiență a testelor efectuate Foto: Hepta Externe

În plină pandemie de coronavirus și în contextul în care toate națiunile sunt în căutarea unui tratament pentru virusul COVID-19, o rază de speranță vine din Israel. Cercetătorii au testat un posibil medicament contra coronavirusului, care a dovedit o rată de succes de 100%.

O companie din Haifa testează în prezent un medicament care ar putea reprezenta leacul împotriva pandemiei.

Mai exact, șase pacienți grav bolnavi din Israel, depistați pozitiv cu virusul ucigaș și considerați în fază terminală, au fost tratați cu celule pe bază de placentă Pluristem. În urma administrării tratamentului, efectuat în trei centre medicale israeliene diferite timp de o săptămână, aceștia au supraviețuit.

Patru dintre pacienți au demonstrat, de asemenea, o îmbunătățire a parametrilor respiratorii, iar trei dintre ei sunt aproape de renunțarea la ventilatoare, scrie The Jerusalem Post.

Totodată, doi dintre pacienții cu afecțiuni medicale preexistente prezintă o recuperare clinică.

 

Se dorește testarea largă, în SUA și Europa

 

„Suntem mulțumiți de acest rezultat inițial și ne-am angajat să valorificăm celulele PLX în beneficiul pacienților și sistemelor de asistență medical. Pluristem este dedicat să folosească avantajele sale competitive în fabricația pe scară largă pentru a putea livra celule PLX unui număr mare de pacienți cu nevoie semnificativă”, a declarat președintele Pluristem, Yaky Yanay.

Astfel, compania este deja în discuții cu autoritățile de reglementare din Statele Unite și Europa pentru a „defini strategia clinică pentru COVID-19”.

 

Diverse tratamente, testate și în spitalele din Franța, SUA și Suedia

 

Spitalul Universitar din Nisa, Franța, se află printre numeroasele unități medicale ce testează tratamente pe bază de hidroxiclorochină pe pacienții infectați cu coronavirus.

Unitatea a fost selectată pe 22 martie și de atunci testează patru tratamente diferite, unul dintre ele conținând acest medicament. Scopul este ca măcar unul dintre ele să-și demonstreze eficiența, cu efecte secundare minime.

Émile Ferrari, șeful secției Cardiologie al Spitalului Pasterur din Nisa, a declarat că efectele secundare au fost sesizate, tratamentul fiind întrerupt în cazul unor pacienți.

Ferrari a mai declarat că hidroxiclorochina de una singură prezintă un risc cardiac mic dar, când este administrată împreună cu antibioticul azitromicină, așa cum se întâmplă în cazul tratamentelor pentru COVID-19, acest risc crește. În cazul unor pacienți, a mai precizat medicul, „remediul poate face mai mult rău decât boala”.

Potențialele efecte secundare ale hidroxiclorochinei asupra sistemului cardiovascular au fost evidențiate încă de la finele lunii trecute, de către Mayo Clinic, o organizație americană, constatându-se că poate determina un ritm cardiac anormal și chiar stop cardiac.

În același timp, și în Suedia, la Spitalul Universitar Sahlgrenska, s-a oprit tratamentul după ce a fost informat despre probleme apărute la alte spitale. 

Cu toate acestea, Președintele american Donald Trump este un susținător al tratamentului bazat pe acest medicament, în ciuda scepticismului cabinetului său.

Și Japonia pare că a găsit un tratament eficient, pe care a anunțat că îl oferă gratuit.

Medicamentul anti-gripal „Avigan”, aflat încă în teste, poate pleca spre 20 de țări care se vor arăta interesate de a-l administra pacienților de coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea din Wuhan, orașul chinez unde a izbucnit pandemia de COVID-19, care a infectat 1,4 milioane de oameni la nivel mondial, au declarat că au înregistrat rezultate bune cu medicamentul japonez, cunoscut și sub denumirea Favipiravir, produs de o subsidiară a holdingului Fujifilm .

Printre țările care ar urma să primească în mod gratuit medicamentul se numără Bulgaria, Cehia, Turcia, Iran, Myanmar, Arabia Saudită și Indonezia.

Totodată. Japonia va oferi Națiunilor Unite un grant de un milion de dolari pentru a cumpăra și distribui medicamentul, notează Japan Times.

La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor a depășit pragul de 1,5 milioane, iar peste 88.500 de decese au fost înregistrate.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   SUA,   Franta