Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Posibilă fraudă la Eurovision: Unele țări participante au încercat să cumpere notele juriului

Posibilă fraudă la Eurovision: Unele țări participante au încercat să cumpere notele juriului

Un membru coordonator al unei delegații ce a lucrat la ediția din acest an la Eurovision susține că mai multe țări participante au încercat să cumpere note mari din partea juriului, relatează Daily Mail.

Potrivit odificialului, mai multe țări rivale l-au contactat pentru a încheia înțelegeri prin care juriul să le acorde note ridicate.

El a acuzat echipa din Azerbaidjan, care a câştigat competiţia din 2011, că i-a oferit "suficienţi bani pentru a trăi un an întreg" dacă va putea aranja ca juriul să le acorde punctaje mari.

De asemenea, acesta a susţinut că membrii delegaţiei din Azerbaidjan le-au oferit studenţilor din Lituania cartele de telefon gratuite şi i-au plătit pentru a vota. Pe de altă parte, sursa a declarat că a fost contactată de o parte din membrii echipei din Macedonia, care sperau că pot să obţină o înţelegere pentru semifinala concursului.

Membrul coordonator a afirmat că au existat alte trei țări care au încercat să găsească soluții similare ”în culise”.

Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013, care s-a clasat în finală pe poziţia a 19-a dintr-un total de 24 de ţări, a dezvăluit pentru un ziar din Franţa că a auzit delegaţia rusă întrebând de ce nu a primit voturile pe care le-a plătit.

"Avem o politică foarte clară atunci când există astfel de speculaţii. În primul rând, întotdeauna cercetăm acuzaţia. Şi, dacă vom găsi dovezi reale că regulile concursului au fost încălcate, vom impune sancţiuni ferme şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a evita astfel de situaţii în viitor", a declarat Sietse Bakker, coordonator Eurovision.

Citeşte mai multe despre:   eurovision,   frauda