Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Lista țărilor în care NU poți merge în vacanță. Iată care sunt destinațiile cu risc mare de transmitere a noului coronavirus

Lista țărilor în care NU poți merge în vacanță. Iată care sunt destinațiile cu risc mare de transmitere a noului coronavirus

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Mai 2020, 10:47
Lista țărilor în care NU poți merge în vacanță. Iată care sunt destinațiile cu risc mare de transmitere a noului coronavirus FOTO: Pixabay.com Externe

Europa pare să revină treptat la normalitate, însă există în continuare locuri în care cetățenilor li se recomandă să nu călătorească. Europenii vor putea merge în vacanță în anumite țări, iar asta dacă nu cumva nu vin dintr-o țară unde riscul de răspândire și infectare cu noul coronavirus este unul ridicat.

 Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației a întocmit o „listă neagră” a aeroporturilor și a zonelor în care oamenii nu vor putea merge în vacanță, cel puțin deocamdată. Lista conține țările cu un risc ridicat de transmitere a virsului SARS-CoV-2. Acest ghid pentru zboruri și turism va fi actualizat în mod constant, relatează Adevărul.ro. Pe lista publicată de către EASA se regăsesc aeroporturile situate în țări sau zone în care riscul de infectare cu noul coronavirus este unul ridicat.

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Țările în care NU este recomandat să mergi în vacanță

 

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației este un organism oficial a Uniunii Europene. Aceasta a publicat vineri, 22 mai, o listă neagră a aeroporturilor și destinațiilor în care turiștii nu pot călători, din cauza pandemiei și a răspândirii noului coronavirus.

Este vorba despre o așa numită „listă neagră” a aeroporturilor din 34 de țări, cu un grad ridicat de transmitere a noului coronavirus. La baza acesteia stau datele științifice ale Organizației Mondiale a Sănătății și ECDC, dar și ale altor instituții din domeniul sănătății.

Pe listă se regăsesc, potrivit sursei citate anterior, 34 de state din Europa și din întreaga lumea astfel:

Țări din Europa în care nu poți merge în vacanță:

În Europa, cetățenilor li se recomandă să nu călătorească în următoarele destinații, aflate pe „lista neagră” a aeroporturilor: Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Țările din afara Europei aflate pe „lista neagră:

Pentru țările din afara Europei, există o secțiune separată. Potrivit sursei citate anterior, pe „lista neagră” se afla următoarele țări terțe și aeroporturile lor: Brazilia, Republica Dominicană, SUA, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangaldes, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile.

 

Turiștii care pot merge în vacanță în Grecia

 

Grecia este una dintre destinațiile turistice pe care românii le caută în fiecare an, fie că vorbim de zona continentală sau de frumoasele insule. În Grecia, în prezent, potrivit sursei citate anterior, se estimează că un număr aproximativ de 20 de țări vor putea trimite turiși în această vară.

Pentru moment, țările ai căror cetățeni vor putea călători în Grecia sunt: Cirpu, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia.

 

Numărul cazurilor de îmbolnăvire, la nivel mondial

 

Până luni, numărul cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19, boala cauzată de virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 5. 508. 806, dintre care s-au înregistrat 346. 775 de decese și 2.303. 725 de persoane care s-au vindecat. Cea mai afectată țară din Europa este Spania, care a înregistrat, de la începutul pandemiei un număr total de 282. 852 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.