Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Povestea cerșetorului român ajuns erou în Franța. „Mi-a spus că vrea să ajute, că ştie ce înseamnă să nu mai ai nimic” (VIDEO)

Povestea cerșetorului român ajuns erou în Franța. „Mi-a spus că vrea să ajute, că ştie ce înseamnă să nu mai ai nimic” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Oct 2020, 11:10
Povestea cerșetorului român ajuns erou în Franța. „Mi-a spus că vrea să ajute, că ştie ce înseamnă să nu mai ai nimic” (VIDEO) Captură Video - Tania Teressa Mln / Facebook Externe

Un cerșetor român i-a impresionat pe francezi după ce și-a donat micile sale economii oamenilor rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes. Ion-Nelu Gioroiu a devenit o adevărată vedetă, apărând în ziarele din Nisa, pe Coasta de Azur. Povestea lui a ajuns chiar și într-una dintre revistele pe care le vindea. Acum, oamenii i-au sărit în ajutor: va avea o locuință și un job stabil.

 

Un cerșetor român a ajuns în ziarele franceze, după ce și-a donat economiile celor afectați de inundații

 

Ion-Nelu Gioroiu, zis Jojo, stă în Franța, nu are o locuiță și doarme pe unde apucă. Cu toate acestea, a fost mișcat să audă că mai mulți oameni din Alpes-Maritimes au rămas fără case, în urma inundațiilor provocate de furtuna Alex. Așa că a contactat o fundație pentru a dona 150 de euro, bani pe care îi strânsese vânzând reviste într-o parcare, notează Paris Match.

Membrii fundației Solidarité 06 au fost impresionați de gestul său și așa a ajuns Jojo în presa franceză. 

„M-a sunat și mi-a spus că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Știu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să strângă ceva bănuți şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce înseamnă să nu mai ai nimic.... A scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Povestea cerșetorului român ajuns erou în Franța

 Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Viața lui Ion-Nelu Gioroiu se schimbă. Va avea casă și un job stabil

 

Povestea lui Gioroiu a apărut chiar și într-una dintre revistele pe care le vindea. El a fost abandonat la naștere și crescut în orfelinatele din România. La un moment dat, a plecat în Italia și acolo a muncit la negru. Ulterior, a ajuns și în Franța, unde trăiește și acum din vânzarea revistelor.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sursă: Tania Teressa Mln / Facebook

Acum, viața lui Jojo se schimbă radical. O femeie impresionată de gestul său i-a asigurat cazare prin intermediul unei asociații. În plus, el va avea și un loc de muncă stabil: va lucra la la serviciul de curăţenie al Primăriei Nisa, pe un serviciu decent și cu acte în regulă.

„L-am trezit azi dimineaţă, la 8.00. E fericit, era în al nouălea cer. Acum trebuie să meargă cu noi la Consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele, furate de unii care l-au atacat“, a spus unul dintre voluntari.

 

Furtuna Alex a provocat inundații puternice în Franța

 

Furtuna Alex a lovit regiunile de frontieră ale Franței și Italiei, la începutul acestei luni, provocând inundații, pierderi de vieți omenești și mari pagube.

Furtuna a devastat mai multe regiuni din jurul orașului Nisa, de pe Riviera Franceză. 

Primarul Christian Estrosi s-a referit la situaţie ca fiind cel mai grav dezastru provocat de inundații în zonă de mai bine de un secol.
 

Citeşte mai multe despre:   cersetor roman,   roman erou,   inundatii Franta,   Ion Nelu Gioroiu