Prin această călătorie Jimmy Cornell comemorează a 500-a aniversare de la prima circumnavigație, urmând ruta istorică începută de Fernando de Magallanes și culminată de Juan Sebastián Elcano, , conform bizbrasov.ro.

Înainte de plecarea sa, la Comandamentul Marinei a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia Javier Albert Pérez, comandantul naval al Sevilliei, a explicat dimensiunea istorică a expediției și a subliniat totodată meritul pe care brașoveanul îl are în realizarea acestei provocări cu o barcă complet electrică și care nu poluează.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

A navigat în toate oceanele lumii

 

 

Jimmy Cornell este cunoscut pentru că a fondat ARC, raliul transatlantic de succes. În ultimele 4 decenii, omul a organizat 38 de raliuri transatlantice, 5 raliuri în jurul lumii și o regală în jurul lunii. Dintre acestea, reamintim raliul America 500 din anul 1992, realizat cu ocazia celui de-al V-lea Centenar al descoperirii Americii de către Cristofor Columb. Evenimentele au însumat peste 3.000 de bărci și 15.000 de marinari.

Brașoveanul este un renumit scriitor nautic și navigator oceanic cu peste 200.000 de mile navigate în toate oceanele lumii, inclusiv trei circumnavigații și călătorii în Antarctica și El Paso. Jimmy Cornell este autorul a 16 cărți traduse în mai multe limbi, printre care se numără și bestseller-ul „World Cruising Routes”, cu peste 200.000 de exemplare vândute, devenind una dintre cele mai bine cotate publicații nautice din lume.