Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Povestea prostituției într-un stat musulman: Meseria este transmisă din generație în generație, iar cei mai fideli clienți sunt persoane de rang înalt (FOTO)

Povestea prostituției într-un stat musulman: Meseria este transmisă din generație în generație, iar cei mai fideli clienți sunt persoane de rang înalt (FOTO)

Un articol de: - 27 Iul 2016, 12:14
Povestea prostituției într-un stat musulman: Meseria este transmisă din generație în generație, iar cei mai fideli clienți sunt persoane de rang înalt (FOTO) Externe

Bangladesh e una dintre puținele națiuni musulmane unde prostituția e legală, iar cel mai vechi bordel al țării se numește Kandapara, unde sute de femei și fete vând sex pentru mii de bărbați.

Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp în cel mai vechi bordel din țară și a stat de vorbă cu prostituatele. Povestea spusă de aceasta în imagini a fost premiată de legendara companie Magnum Photos.

Kandapara funcționează de 200 de ani. În 2014 a fost demolat, dar a fost repus pe picioare de mai multe organizații neguvernamentale. Reprezentanții acestora au explicat că în bordel sunt două tipuri de femei: cele care acolo s-au născut și nu știu să facă altceva și femeile care au fost maltratate de soți și au băsit la bordel un refugiu, scrie click. Astfel, acest loc a fost prezentat ca un refugiu și ca un serviciu stabil pentru aceste femei.

Fotografa Sandra Hoyn povestește că multe dintre tinerele care au între 12 și 14 ani sunt victimele traficului de carne vie și provin din familii foarte sărace. Odată ajunse acolo, acestea nu au niciun fel de drepturi, aparțin unei Madame, au datorii și nu au dreptul de a ieși din bordel sau de a deține bani.

De îndată ce-și plătesc datoriile însă, lucru care se întâmplă în maximum cinci ani, fetele devin prostituate independente. Asta înseamnă că pot refuza anumiți clienți, își pot gestiona singure banii și au dreptul de a ieși din bordel.

Regulile sunt bine stabilite și nimeni nu le încalcă.

Clienții sunt de toate rangurile: polițiști, politicieni, fermieri, pescari, muncitori, grupuri de adolescenți. Unii vor pur și simplu o partidă de sex. Alții revin, în speranța că vor găsi aici dragostea vieții lor, spune fotografa.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Ca un paradox, tinerii nu au voie să-și țină iubita e mână în public până să se căsătorească și, evident, nici să facă sex cu ea. Astfel, ei vin la bordel, unde se simt liberi de orice prejudecăți.

Sandra Hoyn mai spune că a văzut mulți bărbați intrând în bordel doar pentru a bea un ceai cu femeile care trăiesc aici. În orice alt loc public din Bangladesh i-ar fi fost imposibil să invite la un ceai o femeie străină. La fel, mulți dintre clienții bordelului beau aici alcool, lucru interzis în Bangladesh, ca în orice altă țară musulmană.

 

Vezi AICI mai multe fotografii.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Bangladesh ,   prostitutie