Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Povestea românului care a cioplit chipul faimoasei statui a lui Iisus din Rio (VIDEO)

Povestea românului care a cioplit chipul faimoasei statui a lui Iisus din Rio (VIDEO)

Un articol de: - 12 Aug 2016, 12:33
Povestea românului care a cioplit chipul faimoasei statui a lui Iisus din Rio (VIDEO) Externe

Gheorghe Leonida este sculptorul român ce este co-autor al celebrei statui a lui Iisus de pe muntele Corcovado din Rio de Janeiro, cea mai cunoscută lucrare de artă din lume și considerată unul dintre cele mai mari simboluri al creștinismului din lume.

Născut într-o familie de ingineri în anul 1892, Gheorghe Leonida a studiat Conservatorul de Arte Frumoase din București, iar apoi a făcut cursuri și în Italia unde a fost apreciat pentru lucrările pe care le realiza.

La 33 de ani, artistul avea să se mute la Paris. Acolo, Gheorghe Leonida a devenit celebru ca portretist şi l-a cunoscut pe sculptorul polonez Paul Landowsky, care avea de executat statuia gigantică a lui Cristo Redentor (Iisus Mântuitorul). Se împlineau o sută de ani de la declararea independenţei Braziliei, eveniment care a dus la realizarea acestui proiect impresionant, scrie Adevărul.

Un român a cioplit chipul faimoasei statui a lui Iisus din Rio: Acesta a murit în România fără a a fi apreciat pentru capodopera realizată

Fiind pasionat să realizeze chipuri în cele mai fine detalii, Gheorghe Leonida a primit propunerea de a realiza şi chipul lui Iisus, care în timp a devenit una dintre emblemele arhitecturale ale creştinătăţii. Lucrarea a fost finalizată în decursul a cinci ani de muncă intensă.

Artistul a încetat din viața în 1942 după ce a căzut de pe acoperișul casei sale în timp ce culegea flori. Opera sa nu a fost apreciată la adevărata valoarea, deoarece regimul comunist nu a acceptat ideea că acesta a realizat busturi pentru Casa Regală și au dus o campanie de ștergere din memoria tuturor a realizărilor acestuia.
 

Citeşte mai multe despre:   artist