Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Poziţia Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată": Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, despre Brexit: Împreună suntem mai eficienţi

"Poziţia Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată": Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, despre Brexit: Împreună suntem mai eficienţi

Un articol de: - 24 Iun 2016, 18:42
"Poziţia Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată": Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, despre Brexit: Împreună suntem mai eficienţi Foto: nato.int Externe

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a declarat că poziția Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată.Totodată, el a aratat și cât de importantă este Alianța.

"Poziţia Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată, iar Alianţa este mai importantă ca niciodată", a declarat Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai precizat că în momentul de față este nevoie de o cooperare cât mai strânsă între Europa și America de Nord, notează nato.int.

„În prezent, când ne confruntăm cu o mai mare instabilitate şi incertitudine, NATO este mai important ca niciodată ca platformă pentru cooperarea între aliaţii europeni şi între Europa şi America de Nord. Un NATO puternic, unit şi hotărât rămâne un stâlp esenţial pentru stabilitate într-o lume turbulentă şi un contribuitori cheie la pacea şi securitatea internaţională . Alianţa este în continuare angajată pentru o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană. La summitul de la Varşovia, din iulie, ne vom intensifica această cooperare, pentru că împreună suntem mai eficienţi în apărarea valorilor noastre comune şi în ţinerea ţărilor noastre în siguranţă”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Miercuri, cu o zi inainte de referendum, Stoltenberg declara că rolul Marii Britanii în cadrul UE este crucial pentru combaterea terorismului şi migraţiei ilegale în masă. În cadrul aceluiași discurs, Jens Stoltenberg a  avertizat că o „Europă fragmentată” ar exacerba „instabilitatea” în regiune.

În urma referendumului desfășurat în data de 23 iunie 2016, Regatul Unit a decis părăsirea Uniunii Europene după 43 de ani.

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Brexit,   Marea Britanie,   Europa,   securitate