Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Predicție CNN: Joe Biden a câştigat alegerile şi va fi al 46-lea preşedinte al SUA

Predicție CNN: Joe Biden a câştigat alegerile şi va fi al 46-lea preşedinte al SUA

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Noi 2020, 18:52
Predicție CNN: Joe Biden a câştigat alegerile şi va fi al 46-lea preşedinte al SUA Foto: Hepta - Zuma Press / Ren Externe

Candidatul democrat Joe Biden a câștigat alegerile și va fi al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, arată predicția CNN. Biden a reușit să-și asigure mult dorita victorie în Pennsylvania, statul în care s-a născut. 

 

CNN: Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

 

Cu cele 20 de voturi ale electorilor astfel primite, Biden are acum un total de 273. Voturile cetățenilor din alte state continuă dar, cum a reușit să-și asigure minimul de 270 de electori necesari, democratul poate fi considerat deja învingător în cursa prezidențială. 

Bătălia, însă, nu s-a încheiat. Contracandidatul său, republicanul Donald Trump, și echipa sa de campanie au transmis de mai multe ori că au existat fraude și că se vor adresa Justiției.

De altfel, în ultimele apariții publice, Joe Biden s-a arătat tot mai încrezător în șansele sale.

„Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câștiga această cursă. (...) Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a declarat Biden, înainte ca situația din Pennsylvania natală să fie tranșată.

Pe un ton prezidențial, Biden i-a îndemnat pe americani să aibă răbdare, după o campanie care s-a dovedit a fi extrem de agresivă: „Este timpul să ne unim. Trebuie să depășim furia”.

El a promis apoi că, imediat ce va ajunge la Casa Albă, va lua primele măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, care înregistrează o evoluție tot mai îngrijorătoare inclusiv în Statele Unite: „Senatoarea Harris (Kamala Harris, candidata democraților pentru funcția de vicepreședinte) și cu mine am avut întâlniri cu grupuri de experți în domeniul sănătății publice și al crizei economice cu care se confruntă țara. Pandemia devine din ce în ce mai îngrijorătoare în toată țara. Cazurile sunt în creștere. Se crede că am putea vedea până la 200.000 de cazuri pe zi, iar numărul morților se apropie de 240.000. 240.000 de scaune goale în toată America”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Donald Trump acuză fraude la numărarea voturilor: „Cred că Justiţia va trebui să decidă”

 

De cealaltă parte, candidatul republican Donald Trump a insinuat din nou că scrutinul a fost fraudat, căci observatorilor nu li s-a permis accesul mai multe ore la numărarea voturilor. El a precizat că e suspect faptul că avansul considerabil de care se bucura în mai multe state-cheie brusc s-a evaporat.

„S-au întâmplat lucruri rele în aceste ore, în care, cu răutate și cruzime, transparența nu a fost permisă. Tractoare au blocat uşi şi ferestre au fost acoperite cu carton gros, pentru ca observatorii să nu poată vedea interiorul camerelor de numărare. S-au întâmplat lucruri rele în interior. Au avut loc schimbări mari”, a scris Trump, pe Twitter.

„Cred că Justiţia va trebui să decidă în cele din urmă”, a punctat Donald Trump, într-o intervenie anterioară.

Și echipa sa de campanie a transmis că va contesta în Justiție o eventuală victorie a lui Biden: „Odată ce vom ajunge la final, președintele Trump va fi reales”.
 

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale in SUA,   alegeri in SUA,   presedinte SUA,   Joe Biden,   Donald Trump