Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premieră: Femeie din SUA, infectată cu coronavirus în urma unui transplant de plămâni. Pacienta a decedat la scurt timp după operație

Premieră: Femeie din SUA, infectată cu coronavirus în urma unui transplant de plămâni. Pacienta a decedat la scurt timp după operație

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Feb 2021, 18:15
Premieră: Femeie din SUA, infectată cu coronavirus în urma unui transplant de plămâni. Pacienta a decedat la scurt timp după operație Foto: pixabay.com Externe

Noul coronavirus se poate răspândi și în urma unei operații transplant. La această concluzie a ajuns o echipă de medici din Statele Unite ale Americii, unde o pacientă s-a contaminat cu coronavirus în timpul unui transplant dublu de plămâni. Este primul caz de acest fel consemnat până cum, informează Live Science.

 

Caz de contaminare cu coronavirus în urma unui transplant de plămâni

 

Cazul a fost menționat pe 10 februarie în American Journal of Transplantation. Pacienta care a fost supusă transplantului la un spital din Michigan a murit la scurt timp după intervenția chirurgicală. De asemenea, un chirurg care a participat la operație a fost, ulterior, testat pozitiv cu COVID-19, iar potrivit raportului publicat, acesta s-ar fi contaminat în timpul intervenției. Între timp, acesta s-a vindecat.

Potrivit sursei citate, donatorul, care murise într-un accident de mașină, nu știa era infectat cu SARS-CoV-2. Nici testele obișnuite care au fost făcute înainte de transplat nu au scos la iveală prezența infecției cu noul coronavirus. Cu toate acestea, cornavirusul a fost depistat într-o mostră de fluid, spălată din plămânii donatorului. Iar ulterior, rezultate pozitive pentru coronavirus au apărut și la analiza probelor prelevate din plămânii pacientei care a decedat. Aceasta suferea și de bronhopneumopatie obstructivă cronică și după transplant a fost trecută pe ventilație artificială, având febră și probleme respiratorii.

„În niciun caz nu am fi folosit plămânii dacă am fi avut un test pozitiv cu COVID”, a dat asigurări medicul Daniel Kaul, autorul principal la raportului privind acest caz.

Sursa citată mai menționează că, totuși, acest mod de transmitere a noului coronavirus este foarte rar, de vreme ce a fost consemnat un singur caz de acest fel din cele aproximativ 40.000 de transplanturi de organe cre au fost făcute în anul 2020.

 

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Citeşte mai multe despre:   Michigan