Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premieră istorică în CIA: În acest moment, cea mai puternică agenție de spionaj din lume este condusă de FEMEI

Premieră istorică în CIA: În acest moment, cea mai puternică agenție de spionaj din lume este condusă de FEMEI

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 11:30
Premieră istorică în CIA: În acest moment, cea mai puternică agenție de spionaj din lume este condusă de FEMEI sursă foto: cbsnews.com Externe

Agenția Centrală de Informații (CIA), cel mai puternic organism de spionaj din lume, este în acest moment condusă de femei, pentru prima dată în istorie, după ce directorul Gina Haspel a numit-o pe Cynthia Rapp în fruntea diviziei de analiză, relatează NBC News.

Așadar, Cynthia „Didi” Rapp este noul director adjunct al sectorului de analiză, ceea ce o transformă în principalul analist al CIA. Numirea sa consfințește, astfel, o premieră în istoria agenției: toate diviziile principale sunt conduse de femei (operațiuni și rețele de spionaj, analiză, știință și tehnologie).

Gina Haspel, directorul CIA, este la rândul său prima femeie care ocupă această poziție. Anterior recentei numiri, liderul CIA, un veteran al agenției, a instalat-o pe Elizabeth Kimber în fruntea diviziei de operațiuni și rețele de spionaj.

Prin urmare, scrie sursa citată, este pentru prima oară în istoria instituției când cele mai importante divizii, dar și comandamentul principal sunt conduse exclusiv de femei. Ba mai mult, forța de muncă din CIA a ajuns la o pondere de 50% în ceea ce privește femeile, potrivit afirmațiilor făcute de un ofițer de informații din SUA.

„Didi Rapp aduce după sine o expertiză largă în fruntea diviziei de analiză, după  ce a petrecut a trecut prin agenție, dar și prin alte sectoare din comunitatea de informații. Cu stilul său pro-activ de a conduce și cu reputația sa în ceea ce privește obiectivitatea, Didi va excela în îndrumarea cadrelor noastre talentate din segmentul de analiză”, a spus Brittany Bramell, directorul CIA pentru afaceri publice.

Citeşte mai multe despre:   CIA,   cynthia rapp,   Gina Haspel