Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premieră: Un cerb a fost fotografiat mâncând resturi dintr-un corp uman. Care sunt explicațiile specialiștilor (FOTO)

Premieră: Un cerb a fost fotografiat mâncând resturi dintr-un corp uman. Care sunt explicațiile specialiștilor (FOTO)

Un articol de: - 10 Mai 2017, 17:34
Externe

Un cerb a fost fotografiata, în premieră, mâncând resturi dintr-un corp uman. Imaginile sunt surpinzătoare și îngrijorătoare în același timp, având în vedere că este vorba despre un animal care se hrănește cu plante și frunze, informează unilad.co.uk

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Facultatea de Antropologie din San Marcos, Texas. Aceștia au fixat o cameră sensibilă la mișcare într-o zonă de pădure unde au lăsat intenționat corpuri în putrefacție pentru a vedea cum reacționează animalele sălbatice. 

În mod normal, ratonii, vulpile și vulturii sunt animalele cunoscute pentru că se hrănesc cu carne provenită de la cadavre. 

În acest caz, cadavrul din care a mâncat cerbul se descompunea de aproximativ șase luni. 

Această descoperire, publicată în Journal of Forensic Scientists, este prima dovadă fotografică a faptului că resturile umane sunt consumate de aceste animale. 

Potrivit cercetătorilor, cerbul a fost, cel mai probabil, atras de oasele găsite, care reprezintă pentru el o sursă de calciu, sodiu și fosfor, mai ales în timpul lunilor de iarnă. 

Citeşte mai multe despre:   padure,   cercetători