Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Australiei promite autorizarea căsătoriilor între persoane de același sex dacă va fi reales

Premierul Australiei promite autorizarea căsătoriilor între persoane de același sex dacă va fi reales

Kevin Rudd, premierul Australiei, a promis, luni, că dacă va fi reales în funcție la începutul lunii septembrie, va introduce o lege prin care va autoriza căsătoria între persoane de același sex, relatează AFP.

Dacă majoritatea va fi câștigată de către laburiști la alegerile din 7 septembrie, Rudd va propune în termen de 100 de zile o lege privind autorizarea căsătoriei între persoane de același sex.

"Sincer, cred că este timpul să lăsăm această dezbatere aprinsă în spatele nostru", a declarat primul ministru australian.

"Am reflectat foarte mult timp la ceea ce ar însemna căsătoria (...) Suntem în cea mai bună formă atunci când oferim australienilor aceeaşi demnitate şi acelaşi drept la fericire", a precizat el.

"Cu toţii ar trebui să avem dreptul de a ne putea căsători cu persoana pe care o iubim", a mai spus Rudd care, până de curând se opunea căsătoriei între persoane de același sex.

Deși mai multe state australiene autorizează uniunile civile între cuplurile homosexuale, instituția căsătoriei cade sub incidența dreptului federal care interzice această uniune între persoanele de același sex.