Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul britanic a reafirmat că refuză să participe la cotele de refugiați impuse statelor din UE

Premierul britanic a reafirmat că refuză să participe la cotele de refugiați impuse statelor din UE

Un articol de: - 09 Sep 2015, 18:24
Premierul britanic a reafirmat că refuză să participe la cotele de refugiați impuse statelor din UE Foto: telegraph.co.uk Externe

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a reafirmat că nu dorește să audă vorbindu-se de cotele de refugiați, în timp președintele Comisiei Europene tocmai a prezentat un plan de primire a acestora, informează AFP, citată de Agerpres.

Planul propus de Juncker vizează repartizarea a 160.000 de refugiați, dar nu se aplică și pentru Regatul Unit, care este scutit de regulile comunitare în ceea ce privește imigrația. Opoziția laburistă a cerut ca Marea Britanie să participe la acest plan, dar solicitarea a fost respinsă de Cameron.

”Dacă toată atenția se concentrează pe cote de redistribuire a refugiaților în Europa, aceasta nu va soluționa problema aceasta trimite oamenilor mesajul că este o idee bună să se urce la bordul unui vapor pentru a face un voiaj periculos” spre Europa, a declarat premierul britanic în cursul unor întrebări săptămânale în fața Parlamentului.

”Europa trebuie să-și găsească propriile răspunsuri pentru țările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a mai susținut David Cameron.

Acesta s-a angajat luni să primească 20.000 de refugiați în cinci ani în Regatul Unit, dar doar refugiați care provin din in tabere ce se află la granița siriană cu Turcia, Iordania și Libanul, nu și refugiați care au apucat să ajungă pe teritoriul Europei.

Cameron a refuzat să avanseze o cifră în privința refugiaților care ar fi primiți în acest an, dar a susținut că ”nu există o limită privind numărul persoanelor care vor putea veni în primul an”.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   David Cameron,   refugiati,   Uniunea Europeana