Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul britanic Boris Johnson: "Nu mai putem fi prizonierii crizei COVID-19"

Premierul britanic Boris Johnson: "Nu mai putem fi prizonierii crizei COVID-19"

Un articol de: George Lupu - 30 Iun 2020, 15:27
Premierul britanic Boris Johnson: "Nu mai putem fi prizonierii crizei COVID-19" Externe

Premierul Marii Britanii Boris Johnson a declarat, marți, că britanicii nu mai pot continua să fie „prizonierii acestei crize”, în timp ce a prezentat planurile de a stimula economia, devastată de blocarea impusă pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

El a spus că, în timp ce oamenii erau încă nervoși cu privire la apariția unor noi focare, guvernul a fost nevoit să meargă cu măsurile de relaxare înainte.

„Nu putem continua, pur și simplu, să fim prizonierii acestei crize”, a spus el într-un discurs, potrivit Reuters.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

„Dacă criza COVID-19 ne-a învățat un lucru, este că această țară trebuie să fie pregătită pentru ceea ce poate.”, a mai spus premierul Marii Britanii.

Premierul Boris Johnson a vorbit despre planul pentru reconstrucția economiei Marii Britanii de circa 5 miliarde de lire sterline. Această sumă urmează să fie investită pentru proiecte de infrastructură, în principal locuinţe, şcoli, spitale şi lucrări pentru reţelele rutiere şi feroviare.

"Guvernul nostru va veni în curând cu cele mai radicale reforme pentru sistemul nostru de planificare de după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vom construi, vom construi, vom construi. Vom reconstrui mai bine, vom reconstrui mai ecologic, vom reconstrui mai repede", a promis premierul britanic.

 

Economia Marii Britanii, puternic afectată de criza COVID-19

 

Marea Britanie s-a confruntat cu o scădere puternică a economiei în contextul pandemiei de COVID-19. Potrivit datelor furnizate de Oficiul pentru Statistică Națională, PIB-ul Marii Britanii a scăzut în primul trimestru din 2020 cu 2,2%, sub estimările specialiștilor.

În acest context rata şomajului ar putea ajunge la niveluri nemaiîntâlnite din anii 1980, depăşind valoarea de 3,3 milioane înregistrată în 1984.

 

Marea Britanie repornește motoarele economiei

 

Oficialii din Marea Britanie au dispus reducerea nivelului de alertă privind pandemia de COVID-19 de la 4, la 3, iar noi măsuri de relaxare au fost anunțate.

Începând cu data de 4 iulie, saloanele de înfrumusețare, hotelurile, restaurantele, puburile, cinematografele, galeriile de artă și muzeele se vor redeschide, cu condiția ca oamenii să păstreze distanța socială, de minim 2 metri. Teatrele și sălile de concert, care au în vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui să aștepte. Cel mai probabil, vor primi „undă verde" în următoarea etapă de relaxare. 

De asemenea, și evenimentele private, cum ar fi nunțile vor putea fi permise, cu maxim 30 de participanți.

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Boris Johnson