Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Cehiei: Poziția grupului de la Vișegrad de respingere a cotelor de refugiați va fi reafirmată

Premierul Cehiei: Poziția grupului de la Vișegrad de respingere a cotelor de refugiați va fi reafirmată

Un articol de: - 21 Sep 2015, 16:55
Premierul Cehiei: Poziția grupului de la Vișegrad de respingere a cotelor de refugiați va fi reafirmată Foto: radio.cz Externe
Premierul ceh Bohuslav Sobotka a anunțat luni că statele Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria) își vor menține poziția de respingere a cotelor fixe de preluare de refugiați, informează DPA.

”Anticipez că poziția noastră comună de respingere a aplicării de cote va fi reafirmată”, a declarat Bohuslav Sobotka.

Comisia Europeană nu a luat în calcul implicațiile ideii, promovată în special de Germania, ca 120.000 de migranți aflați deja pe teritoriul UE să fie distribuiți în cote obligatorii către statele membre, este de părere premierul ceh, care a subliniat dificultatea pentru autorități de a se asigura că migranții vor rămâne în statul în care vor fi repartizați.

Și șeful diplomației poloneze, Grzegorz Schetyna, a respins ideea de a oferi un răspuns automat la criza imigranților.

”Căutăm o formulă cu ajutorul căreia să putem demonstra solidaritate, dar care să și reflecte capacitățile noastre”, a oficialul.

Marți va avea loc, la Bruxelles, o reuniune a miniștrilor justiției și afacerilor interne europeni (JAI). Întâlnirea oficialilor europeni are loc în ajunul unui summit extraordinar al UE în încercarea de a depăși actuala criză a migranților din Europa.