Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul croat: Am forţat Ungaria să accepte refugiaţii trimiţându-i la frontieră şi vom continua să facem acest lucru

Premierul croat: Am forţat Ungaria să accepte refugiaţii trimiţându-i la frontieră şi vom continua să facem acest lucru

Un articol de: - 19 Sep 2015, 20:54
Premierul croat: Am forţat Ungaria să accepte refugiaţii trimiţându-i la frontieră şi vom continua să facem acest lucru Foto: lunaticoutpost.com Externe

Premierul Croației, Zoran Milanovici, a declarat că țara sa a forțat Ungaria să primească refugiați trimițându-i la frontieră și va continua să facă acest lucru, informează AFP, citată de Mediafax.

"Nu a existat un acord cu Ungari. Într-un fel, i-am forţat să accepte refugiaţii trimiţându-i (la frontieră) şi vom continua să facem acest lucru. Croaţia nu va deveni centrul de refugiaţi al Europei",a declarat Milanovici.

Autoritățile de la Budapesta au anunțat că vineri seara au oprit un tren care aducea 1.000 de imigranți din Croația, au arestat mecanicul şi au dezarmat poliţiştii croaţi care îl însoţeau. Pe de altă parte, oficialii de la Zagreb au negat că ofiţerii ar fi fost dezarmaţi sau reţinuţi.

Oficialii croați au susținut că imigranții au avut permisiunea de a intra pe teritoriul ungar în baza unui acord bilateral, dar Budapesta a transmis că aceasta este o ”minciună”.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a afirmat că, până în prezent, 4.400 de imigranţi au traversat graniţa croato-ungară şi alţi 1.000-1.200 sunt aşteptaţi să sosească.

Ungaria a finalizat construcția unui gard de 41 de kilometri la granița ungaro-croată, în încercarea de a opri afluxul de imigranți care vine din această țară.

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   Ungaria,   imigranti,   refugiati