Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul danez, Helle Thorning-Schmidt: Danemarca vrea să se integreze pe deplin în UE

Premierul danez, Helle Thorning-Schmidt: Danemarca vrea să se integreze pe deplin în UE

Premierul danez Helle Thorning Schmidt a declarat că vrea ca Danemarca să se integreze în întregime în Uniunea Europeană, prin suprimarea anumitor derogări obținute în trecut, relatează AFP.

„Am confirmat că intenționăm să organizăm referendumuri asupra a două dintre derogările de care beneficiază în prezent Danemarca”,
a declarat premierul.

Danemarca urmează să preia în ultimul semestru din 2012 președinția Uniunii, asta după ce a spus „nu„ Europei la referendumul din 1992 și au refuzat adoptarea monedei europene în 2000. De asemenea, Danemarca a refuzat politicile europene în materie de imigraţie, azil, luptă împotriva terorismului şi infracţionalitate organizată.

Premierul danez s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso și a oferit garanția angajamentului său european, în contextul în care Danemarca are patru derogări care trebuie suprimate.

Helle Schmidt a anunțat că vrea să consulte cetățenii cu privire la participarea la cooperarea judiciară și Apărarea comună a Uniunii Europene.


Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   Uniunea Europeana,   referendum