Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Giuseppe Conte anunță un sprijin financiar de aproape 5 miliarde de euro pentru italienii afectați de coronavirus

Premierul Giuseppe Conte anunță un sprijin financiar de aproape 5 miliarde de euro pentru italienii afectați de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 23:08
Premierul Giuseppe Conte anunță un sprijin financiar de aproape 5 miliarde de euro pentru italienii afectați de coronavirus sursa Foto: captura de ecran/la Repubblica Externe

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă seara un ajutor social în valoare de 4,3 miliarde de euro pentru italienii afectați de coronavirus, prin fondul municipal de solidaritate. La această sumă se vor adăuga alte 400 milioane de euro printr-o ordonanță de protecție civilă, resurse care vor fi distribuite cetățenilor sub forma unor bonuri alimentare" alocate persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare".

„Astăzi vrem să dăm și semnul prezenței concrete a statului. Mulți cetățeni sunt în dificultate, suntem conștienți că multe persoane suferă psihologic și material de cei care chiar încep să aibă unele dificultăți în furnizarea de medicamente și alimente.

Aici am muncit din greu pentru a avea o măsură de impact ridicată. Suntem implicați primari, municipalități. Ne bazăm pe primari. Tocmai am semnat un decret în valoare de 4,3 miliarde de euro din fondul municipal de solidaritate. Dar, mai important, adăugăm alte 400 de milioane de euro printr-o o ordonanță de protecție civilă. Aceștia sunt bani pe care îi alocăm municipalităților cu obligația de a-l utiliza pentru persoanele care nu pot face cumpărături. Le alocăm celor 8.000 de municipalități din zona noastră pentru a le furniza familiilor și voluntarilor. Avem încredere că încă de săptămâna viitoare aceste tichete și produse alimentare pot fi livrate direct oamenilor. Nu vrem să lăsăm pe nimeni abandonat “, a declarat premierul Italiei.

Măsurile sociale anunțate de Conte vin după ce Italia a înregistrat un nou bilanț sumbru.

„Astăzi am depășit 10.000 de victime. O suferință națională. Gândurile noastre se adresează familiilor victimelor. Există o altă cifră care ne încurajează, adică numărul de oameni vindecați, iar la începutul săptămânii ne vom confrunta cu experți cu care așteptăm vești bune ”, a spus premierul Giuseppe Conte la Palazzo Chigi.

Autoritățile italiene au anunțat sâmbătă că 889 de persoane infectate cu noul coronavirus și-au găsit sfârșitul în Italia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul deceselor a ajuns la 10.023.

Totodată, potrivit datelor oferite de Worldometer, Italia a confirmat alte 5.974 de cazuri, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 92.472. Din numărul total de pacienți, 12.348 s-au vindecat, astfel că medicii italieni au acum sunt observație 70.065 de persoane. Dintre acestea, 3.856 sunt în stare critică.