Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Greciei, Antonis Samaras, cere mai mult timp pentru a pune în aplicare reformele cerute de FMI

Premierul Greciei, Antonis Samaras, cere mai mult timp pentru a pune în aplicare reformele cerute de FMI

Premeirul grec Antonis Samaras a cerut mai mult răgaz pentru ca țara sa să poată aplica reformele cerute de instituțiile financiare internaționale, în cadrul planului de ajutor, informează France24.

Samaras urmează să ridice această problem în fața șefului Eurogrup Jean-Claude Juncker, cuc are se întâlnește miercuri, dar și în fața cancelarului german Angela Merkel și a președintelui francez Francois Hollande, cu care are întrevederi la finalul săptămânii.

"Vreau să fie clar: nu cerem bani suplimentari, ne vom ţine angajamentele şi ne vom îndeplini obiectivele. Însă trebuie să relansăm creşterea, întrucât acest lucru ar permite reducerea deficitelor", a subliniat Samaras.

"Dacă Grecia este lăsată acum să cadă, incertitudinea pentru celelalte ţări şi vulnerabilitatea lor vor spori", mai afirmă el.

Premierul elen consideră totodată că o ieşire a Greciei din zona euro ar fi ”o catastrofă”. "Aceasta ar însemna cel puţin cinci ani de recesiune suplimentară şi un şomaj de peste 40%", atrage el atenţia. În opinia sa, acest lucru ar fi ”un coşmar pentru Grecia: un dezastru economic, tulburări sociale şi o criză fără precedent a democraţiei”, adaugă oficialul grec.

Citeşte mai multe despre:   reforme,   deficit,   Fondul Monetar International