Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Greciei, vaccinat anti-COVID-19 cu a doua doză. Kyriakos Mitsotakis a stat dezbrăcat pe jumătate pentru administrarea serului (VIDEO)

Premierul Greciei, vaccinat anti-COVID-19 cu a doua doză. Kyriakos Mitsotakis a stat dezbrăcat pe jumătate pentru administrarea serului (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Ian 2021, 21:43
Premierul Greciei, vaccinat anti-COVID-19 cu a doua doză. Kyriakos Mitsotakis a stat dezbrăcat pe jumătate pentru administrarea serului (VIDEO) foto: captură Facebook Externe

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei, a primit luni doza de rapel din vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech, la Spitalul Attiko din Atena. Premierului elen îi fusese administrată o primă doză în 27 decembrie 2020, când sosea în țară prima tranșă de ser, potrivit Ekathimerini.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a fost vaccinat anti-COVID-19 cu a doua doză

 

„Astăzi am primit a două doză de vaccin împotriva COVID-19. Transmitem cu toții societății mesajul că vaccinul este sigur și eficient”, a declarat Kyriakos Mitsotakis.

În Grecia, autoritățile sanitare au început vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în 16 ianuarie, iar imunizarea personalului medical din spitalele elene este și ea în desfășurare.

La administrarea celei de-a doua doze, prim-ministrul Greciei a fost însoțit de epidemiologul Sotiris Tsiodras, care face parte din comitetul național de experți ce consiliază guvernul elen în elaborarea răspunsului la pandemia de COVID-19.

 

 

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech a fost primul ser de acest gen aprobat pentru utilizare la nivelul UE, astfel că a fost totodată primul administrat și pe teritoriul României. Între timp, organismele europene au dat undă verde și vaccinului de la Moderna.

„Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinuri și a aprobat două vaccinuri anti-COVID-19 evaluate ca fiind sigure și eficace. Dozele sunt trimise în același timp în toate țările din UE, în aceleași condiții”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Atât vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech, cât și cel de la Moderna folosesc tehnologia de tip ARN mesager.

„Cercetătorii nu s-au apucat de la zero. Erau conștienți de pericolul unui nou val epidemic al bolii, de exemplu cei de la Oxford. Știau că o nouă epidemie poate apărea. Toate teoriile arătau asta. Și atunci, s-au pregătit. Asta ca să nu mai fie luată prin surprindere comunitatea științifică și incapabilă să sintetizeze un vaccin în timp util. ARN mesager era cunoscut, se lucra la el de cel puțin 20 de ani și se căuta o formă ca el să reziste. Pericolul acestui vaccin bazat pe ARN mesager e mic, pentru că el rezistă foarte puțin în organism. Sunt niște vaccinuri foarte evoluate. Noi, toată viața am luat vaccinuri care au fost incomparabile din punct de vedere al nivelului tehnologic și al purității. De aceea, cred că toate aceste lucruri (n.r. - eventualele efecte adverse pe termen lung) nu trebuie privite exclusiv ca un aspect negativ, pentru că numărul de pacienți incluși în aceste studii este comparabil cu cel al studiilor care au stat la baza altor vaccinuri. S-a grăbit și procesul de aprobare, în sensul că s-au analizat în paralel toate datele care au venit și nu liniar, așa cum se făcea de obicei", a declarat dr. Dorel Săndesc, medic al Spitalului Județean din Timișoara, pentru B1.ro. 

Citeşte mai multe despre:   Kyriakos Mitsotakis,   Grecia,   vaccin anti-COVID-19