Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul israelian la ONU: Israel va face orice pentru a-și apăra statul și poporul

Premierul israelian la ONU: Israel va face orice pentru a-și apăra statul și poporul

Un articol de: - 01 Oct 2015, 21:31
Premierul israelian la ONU: Israel va face orice pentru a-și apăra statul și poporul Foto: thedailybeast.com Externe

În cadrul celei de-a 70-a Adunari Generale a Națiunilor Unite, la New York, premierul israelian, Benjamin Netanyahu a făcut o declarație în care a afirmat că Israelul nu va permite niciunei forțe din lume să-i amenințe viitorul și va face totul pentru a-și apăra statul și poporul.

În aplauzele membrilor delegației israeliene, șeful guvernului israelian a spus că Israelul nu va putea fi distrus, iar orice încercare de a face acest lucru va fi sortită eșecului, transmite agerpres.

“Iată mesajul meu către liderii Iranului: planul vostru de a distruge Israelul va eșua. Și iată mesajul meu către țările ONU: oricare ar fi rezoluțiile pe care le adoptați în această incintă, Israelul va face tot posibilul pentru a-și apăra statul și poporul”, a declarat Netanyahu.

Acesta a mai spus și că țara sa nu va putea permite ca Teheranul să aibă arme nucleare.

În discursul său, Netanyahu a acuzat ONU că nu ia nicio măsură pentru țara sa și că a păstrat o “liniște absolută” cu privire la amenințările Iranului contra poporului israelian.

Acesta a mai declarat și că este “dispus să reia imediat negocierile de pace directe cu palestinienii fără nicio condiție prealabilă”.

“Din păcate, președintele (Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud) Abbas nu este pregătit să facă acest lucru. Sper că-și va schimba opinia.”, a mai adăugat premierul.

Citeşte mai multe despre:   stat,   Palestina