Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul italian: Criza imigranților va determina UE să adopte reguli comune privind refugiații

Premierul italian: Criza imigranților va determina UE să adopte reguli comune privind refugiații

Un articol de: - 30 Aug 2015, 18:01
Premierul italian: Criza imigranților va determina UE să adopte reguli comune privind refugiații Foto: facebook.com/matteorenziufficiale Externe

Premierul italian Matteo Renzi a declarat că actuala criză a imigranților va determina statele din Uniunea Europeană să adopte reguli comune privind refugiații, sugerând că actuala criză a fost amplificată de diferențele dintre normele naționale, informează Reuters.

Potrivit ultimelor estimări, 110 000 din cei peste 330 000 de imigranți care au venit în Europa de la începutul anului au ajuns în Italia, peste 200 000 ajungând în Grecia. Liderul italian nu este singurul care acuză lipsa de uniformitate în legislațiile naționale. Un oficial de top a recunoscut săptămâna aceasta că UE a eșuat în a oferi un răspuns unitar, o cauză fiind legislațiile disparate și abordarea confuză privind solicitanții de azil.

Italia s-a plâns în nenumărate rânduri că nu primește suficient sprijin din partea partenerilor europeni pentru a putea gestiona afluxul de imigranți. Renzi susține, însă, că acest lucru se va schimba.

"Va dura câteva luni, dar vom avea o politică europeană privind azilul, nu tot atâtea politici câte țări membre (ale UE)",a declarat premeirul italian, adăugând că numărul mare de decese în rândul imigranților îi va obliga pe europeni să urmeze un astfel de curs.

Renzi a mai susținut că Uniunea Europeană trebuie să fie mai prezentă în Africa și în Orientul  Mijlociu pentru a înbunătăți condițiile de viață de acolo și pentru a descuraja imigrația. În plus, europenii ar mai trebui să ușureze procedura de repatriere a celor care nu primesc statutul de refugiați.

Întrebat dacă ar trebui să se intervină în Siria și Libia, state măcinate de război și din care provin majoritatea refugiaților, Renzi a declarat că Barack Obama a cerut o reuniune a liderilor luna viitoare în marja Adunării Generale a ONU pentru a discuta această problemă. El nu a oferit mai multe detalii.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Grecia,   refugiati,   imigranti,   matteo renzi,   UE,   Uniunea Europeana,   legislatie,   azil,   Libia,   Siria