Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul moldovean se delimitează de președintele Dodon, după acuzațiile aduse ambasadorilor europeni de la Chișinău

Premierul moldovean se delimitează de președintele Dodon, după acuzațiile aduse ambasadorilor europeni de la Chișinău

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Feb 2020, 21:15
Foto: Igor Dodon / Facebook Externe

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a delimitat declarația președintelui pro-rus Igor Dodon, care a acuzat mai mulți ambasadori ai statelor UE acreditați la Chișinău că blochează dialogul guvernului cu Bruxellesul.

„Am discuții permanente cu ambasadorii UE acreditați în R.Moldova. Eu le-am dat un mesaj. Vedem că unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu cu Bruxelles-ul. Blochează. Dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene. Nu voi da nume acum, dar ei se cunosc. Cel puțin sunt trei-patru ambasadori care se ocupă de relațiile bilaterale RM – cu țările membre UE. Ei merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani pentru acest guvern”, a declarat el.

Potrivit Deschide.md, Dodon a mers și mai departe și a afirmat că are senzația că unii dintre ambasadorii statelor europene ar fi deja membrii PAS sau PPDA.

„Sunteți tare îndrăgostiți de vreun partid politic? Că-ci unii dintre voi mi se pare că sunt membri ai PAS și DA. Vreți să fiți membri de partid? Bine, primiți cetățenia Republicii Moldova, făceți politică în Republica Moldova, dar eu vă rog, dați să ne ocupăm de relațiile bilaterale și nu de promovarea imaginii unui partid sau altui”, a precizat el.

Ei, bine, premierul Ion Chicu susține că nu știe la ce ambasadori s-a referit Igor Dodon. „Eu nu cunosc”, a fost reacția prim-ministrului moldovean.

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Ion Chicu,   Republica Moldova