Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul moldovean Valeriu Streleţ: Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica deprecierea leului moldovenesc

Premierul moldovean Valeriu Streleţ: Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica deprecierea leului moldovenesc

Un articol de: - 17 Sep 2015, 08:58
Premierul moldovean Valeriu Streleţ: Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica deprecierea leului moldovenesc Foto: oficial.md Externe

Moneda națională din Republică Moldova a atins cea mai cea mai scăzută valoare din ultimele şapte luni, pe fondul crizei bancare.

Pe fondul acestei crize, premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a cerut, miercuri, Băncii centrale de la Chişinău să ia "toate măsurile necesare" pentru a opri deprecierea leului moldovenesc, scrie Reuters.

"Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a ţine situaţia sub control şi a împiedica deprecierea puternică a leului moldovenesc", a declarat Valeriu Streleţ la o şedinţă de guvern.

"Sper din toată inima că situaţia de pe piaţa monetară se va schimba după 6 octombrie, când sperăm că vom semna memorandumul de înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional", a adăugat premierul Republicii Moldova.

Viorel Molosniuc, analist financiar la EuroCreditBank, a explicăat că "pe piaţă ajung lei din depozite ale oamenilor care fac retrageri de la trei bănci cu probleme, de unde s-a furat miliardul de dolari.

"Populaţia nu este interesată de creşterea cu 17,5 puncte procentuale a rate dobânzilor la depozitele în lei. Oamenii cumpără monedă străină", a mai spus analistul.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova