Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Olandei: Țările est-europene trebuie să accepte cotele obligatorii de imigranți pentru că primesc fonduri UE, deci au și responsabilități

Premierul Olandei: Țările est-europene trebuie să accepte cotele obligatorii de imigranți pentru că primesc fonduri UE, deci au și responsabilități

Un articol de: - 18 Sep 2015, 19:49
Premierul Olandei: Țările est-europene trebuie să accepte cotele obligatorii de imigranți pentru că primesc fonduri UE, deci au și responsabilități Foto: z24.nl Externe

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat că este necesară aplicarea unor cote obligatorii pentru distribuirea refugiaților, iar statele central și est-europene care se opun acestei măsuri trebuie să țină cont de faptul că primesc fonduri UE, deci trebuie să-și asume anumite responsabilități, informează Mediafax.

"Uniunea Europeană trebuie să ajungă la un acord privind distribuirea obligatorie a refugiaţilor. Preluarea imigranţilor nu poate fi făcută doar de un număr limitat de ţări; trebuie să se pună capăt comerţului cu drepturile de azil, cu faptul că imigranţii merg doar în ţările mai prospere. Este necesar un sistem obligatoriu de distribuire", a declarat premeirul Olandei.

"Europa de Est s-a putut baza, în ultimii zece ani, pe o contribuţie importantă din partea Europei; acum trebuie să preia responsabilităţi. Fonduri importante au fost investite în economiile din Europa de Est; a fost şi în interesul nostru; acum Europa de Vest are nevoie reală de Europa de Est", a continuat acesta.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, la rândul său, că statele care se opun cotelor obligatorii ar putea fi depăşite în Consiliul UE dacă se va aplica sistemul majorităţii calificate.

"Nu se poate ca doar Germania, Austria, Suedia şi Italia să suporte singure problema imigranţilor. Nu aşa funcţionează solidaritatea", a declarat Steinmeier.

"Dacă nu se va putea altfel, vom analiza cu seriozitate folosirea instrumentului majorităţii calificate", a mai spus acesta.

Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi România sunt statele care nu sunt de acord cu impunerea unor cote obligatorii de distribuire a imigranților.

Citeşte mai multe despre:   Olanda