Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Pedro Sanchez va cere prelungirea stării de alarmă din Spania pentru a șasea și ultima oară

Premierul Pedro Sanchez va cere prelungirea stării de alarmă din Spania pentru a șasea și ultima oară

Un articol de: Vladimir Ionescu - 31 Mai 2020, 12:56
Premierul Pedro Sanchez va cere prelungirea stării de alarmă din Spania pentru a șasea și ultima oară foto: Hepta.ro / DPA Images / Joaquin Corchero Externe

Premierul socialist Pedro Sanchez le-a confirmat președinților din comunitățile autonome ale Spaniei că va cere o a șasea și, totodată, ultima prelungire a stării de alarmă de pe teritoriul Regatului, potrivit El Pais, care notează că, miercuri, Congresul spaniol va da un vot în acest sens, iar situația excepțională de pe teritoriul țării va fi extinsă până în 21 iunie.
 

Premierul Pedro Sanchez va cere prelungirea stării de alarmă din Spania pentru a șasea și ultima oară

 

Totodată, șeful guvernului de la Madrid le-a spus liderilor regionali că își vor recăpata majoritatea competențelor pentru a gestiona relaxarea restricțiilor, în faza 3 a planului de ieșire din carantină. Reamintim că prim-ministrul Sanchez a implementat o strategie în patru etape pentru îmblânzirea măsurilor menite să limiteze răspândirea COVID-19. Totuși, în ceea ce privește reglementările privind deplasarea între provincii și comunități, acestea vor rămâne în jurisprudența guvernului.

Anunțul nu l-a convins pe Quim Torra, președintele separatist al Cataloniei, care a insistat că gestionarea crizei trebuie să revină imediat în mâinile liderilor din comunitățile autonome ale Spaniei. El se opune stării de alarmă deja de câteva săptămâni bune.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

„E logic să ne revină competențele, trebuia să le avem deja”, a afirmat el, în fața liderilor prezenți la cea de-a XII-a conferință a liderilor teritoriali.

Cu toate acestea, prim-ministrul spaniol nu este de acord și a explicat că acest lucru se va întâmpla abia în faza 3 a planului de relaxare.

„Faza 3 va fi cea a guvernaneței absolute de către comunitățile autonome, care vor avea atunci competența de a gestiona propria relaxare”, a afirmat Pedro Sanchez, care a indicat că experții recomandă ca limitarea mobilității să rămână în vigoare încă două săptămâni, până în 21 iunie.
 

Spania, 286.000 de cazuri de COVID-19 din cele peste 6,1 milioane confirmate la nivel global

 

Potrivit Worldometer, până duminică, autoritățile din Spania au confirmat deja 286.000 de cazuri de COVID-19 pe teritoriul țării, la un total de circa 3,5 milioane de teste. Ca ritm de testare, Spania este a șaptea națiune a lumii – într-o ierarhie din care lipsește China – iar în fața ei se află SUA (17,2 milioane de teste), Rusia (10,6 milioane), Marea Britanie (4,1 milioane), Germania (3,9 milioane), Italia (3,8 milioane) și India (3,8).

La nivel global, raportat la același moment, există peste 6,1 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, iar aproximativ 371.000 dintre pacienții infectați cu noul coronavirus au murit, în timp ce mai bine de 2,74 de milioane s-au vindecat după ce au contractat virusul SARS-CoV-2.

 

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Pedro Sanchez