Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Poloniei: Putin încearcă să se folosească de criza imigranților în confruntarea sa pentru Ucraina

Premierul Poloniei: Putin încearcă să se folosească de criza imigranților în confruntarea sa pentru Ucraina

Un articol de: - 29 Sep 2015, 15:24
Premierul Poloniei: Putin încearcă să se folosească de criza imigranților în confruntarea sa pentru Ucraina Foto: russia-insider.com Externe

Premierul Poloniei, Ewa Kopacz, a declarat într-un interviu pentru TVPInfo că lui Vladimir Putin nu trebuie să i se permită să se folosească de situația cu refugiații în detrimentul Ucrainei, informează Unian citată de Agerpres.

”Putin încearcă să se folosească de situația din Siria și de refugiați, care vin în masă în Europa, în confruntarea sa pentru Ucraina”, consideră liderul de la Varșovia.

În opinia ei, președintele rus va încerca să se folosească de criza imigranților și să arate prin ”tertipuri politice” că în Siria multe depind de el. Din acest motiv, ea consideră că poziția Poloniei în criza imigranților este importantă, precum și faptul că țara sa nu a devenit epicentrul unor schisme îndelungate în cadrul UE.

”Astăzi nu putem fi izolați în cadrul UE, după cum și-a dorit probabil Putin, și pe de altă parte să-i avem în spate, din partea estică, pe cei care nu ne doresc binele”, a mai susținut Ewa Kopacz.

Aceasta mai consideră că poziția fermă a Poloniei din timpul reuniunii Consiliului European a ajutat la fixarea unui termen concret, cel de 30 noiembrie, pentru înființarea de centre provizorii pentru imigranți, unde aceștia vor fi înregistrați și se va face delimitarea între refugiați și imigranți economici.

Citeşte mai multe despre:   Polonia,   Rusia,   putin,   Siria,   criza imigrantilor,   Consiliul European,   Ucraina