Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Ponta anunță o solidaritate a României cu țările democratice în cazul unei eventuale intervenții în Siria

Premierul Ponta anunță o solidaritate a României cu țările democratice în cazul unei eventuale intervenții în Siria

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că România va fi solidară, ca întotdeauna, țărilor democratice în cazul unei eventuale intervenții militare în Siria, deciziile urmânt să fie luate la nivel european și în NATO.

"Nu mă pot pronunţa asupra acestui lucru, pot să spun un singur lucru: facem parte dintr-o alianţă de care suntem foarte mândri, o alianţă a ţărilor democratice, şi că vom fi ca întotdeauna solidari. Acestea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivelul NATO şi la nivelul CSAT", a spus Ponta.

Președintele Băsescu a anunțat că este nevoie de prudență până când se va decide o intervenție militară externă pentru îndepărtarea regimului actual din Siria, în cazul în care raportul experților ONU va anunța folosirea armelor chimice. El a subliniat că prudenţa adoptată de România are o limită şi nu va avea rezerve dacă i se va cere o solidarizare cu aliaţii săi indiferent că vine în urma unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU, a NATO sau "la nivelul statelor occidentale". (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Siria,   NATO,   CSAT,   Traian Basescu,   arme chimice