Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul suedez: Suedia va recunoaște existența statului Palestina

Premierul suedez: Suedia va recunoaște existența statului Palestina

Un articol de: - 03 Oct 2014, 18:45
Premierul suedez: Suedia va recunoaște existența statului Palestina Foto: somaliska.com Externe

Suedia va recunoaște statul Palestina, a anunțat, vineri, premierul Stefan Löfven, subliniind că soluţia la conflictul israeliano-palestinian este crearea a două state, relatează AFP.

"O soluţie cu două state presupune o recunoaştere reciprocă şi voinţa unei coexistenţe paşnice. De aceea Suedia va recunoaşte statul Palestina", a declarat Löfven în discursul despre politica generală.

Acest lucru este necesar să aibă loc cu respectarea "exigenţelor legitime atât ale palestinienilor, cât şi ale israelienilor, cu privire la autodeterminarea lor şi la securitatea lor", a precizat el.

Noul Guvern format vineri, în care social-democraţii s-au aliat cu Verzii, este mai favorabil cauzei palestiniene decât cel dinainte, care urma linia ţărilor mari din Europa de Vest în problema palestiniană.

Recunoaşterea Palestinei şi susţinerea "activă a efortului de reconciliere" se află printre priorităţile Partidului Social-Democrat care doreşte, de asemenea, ca "crimele de război ale Israelului să fie examinate, iar ocupaţia (Fâşiei) Gaza ridicată".

Totuși, premierul nu a precizat dacă recunoaşterea de către Stockholm a Palestinei va fi supusă votului Parlamentului, în contextul în care Guvernul este minoritar.

Citeşte mai multe despre:   Suedia,   Palestina