Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul turc Erdogan a ”inaugurat” o linie feroviară care leagă malul asiatic al Bosforului cu cel european: E visul strămoșilor noștri (VIDEO)

Premierul turc Erdogan a ”inaugurat” o linie feroviară care leagă malul asiatic al Bosforului cu cel european: E visul strămoșilor noștri (VIDEO)

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a condus, duminică, trenul care a traversat pentru prima dată tunelul feroviar Marmaray, ce leagă malul asiatic al Bosforului cu cel european. Potrivit Hurriyet, acest proiect este menit să decongestioneze traficul din Istanbul.

Proiectul este ”un vis vechi de 150 ani, al strămoșilor noștri”, ”un motiv de mândrie” pentru Turcia, a declarat Erdogan înaintea călătoriei care a durat șapte minute pe o distanță de 13,6 kilometri.

Pe lângă faptul că este singura rețea de cale ferată care leagă două continente, acesta este și cel mai adânc tunel de metrou din lume, fiind situat la 60 metri sub nivelul mării.

Inaugurarea oficială a liniei de metrou, care vi extinsă cu încă 63 kiloemtri, va avea loc pe 29 octombrie, Ziua Republicii Turce.

Se pare că linia va transporta 75.000 de călători în fiecare oră, în ambele sensuri de mers.

Premierul turc a precizat că este nevoie de ”noi pași” pentru decongestionarea traficului din istanbul.

Istanbul nu mai face faţă celor 15 milioane de locuitori (...) Probabil vom coborî încă un nivel, două, trei”, a subliniat Erdogan. 

În același timp, tunelul transformă Istanbulul într-un candidat cu un mare potențial pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. 

Finalizarea tunelului a fost o promisiune făcută Comitetului Internaţional Olimpic în dosarul de candidatură şi ne-am ţinut de ea”, a declarat Hassan Arat, preşedintele Comitetului Istanbul 2020.

Erdogan a inaugurat o linie de metrou care leagă două continente
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Recep Tayyip Erdogan,   inaugurare