Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Ungariei, Viktor Orban, propune distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume

Premierul Ungariei, Viktor Orban, propune distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume

Un articol de: - 23 Sep 2015, 17:06
Premierul Ungariei, Viktor Orban, propune distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume Externe

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va cere, la summitul UE, introducerea unor cote de distribuire a refugiaţilor tuturor ţărilor sigure din lume, precum și crearea unei forţe militare pentru protejarea frontierelor ţărilor UE confruntate cu afluxul de imigranţi, informează MTI, potrivit Mediafax.

Viktor Orban va cere ca Grecia să predea prerogativele protejării frontierei altor state europene dispuse să efectueze misiuni de patrulare.

Liderul maghiar va cere și separarea refugiaţilor de imigranţii cu raţiuni economice înainte de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Totodată, Orban va face o propunere referitoare la stabilirea de către Uniunea Europeană a unei liste de ţări sigure care pot primi refugiaţi.

"Trebuie introduse cote de distribuire a refugiaţilor pentru toate ţările din lume. Toate statele membre UE ar trebui să majoreze cu 1% contribuţia la bugetul UE şi să îşi diminueze cheltuielile cu 1%, pentru a rezulta trei miliarde de euro destinate refugiaţilor", a declarat Viktor Orban, care a precizat că țara sa va dezvolta parteneriate cu ţări afectate de criza imigranţilor precum
Turcia şi Italia.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban