Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Victor Ponta a discutat cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, despre criza refugiaților

Premierul Victor Ponta a discutat cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, despre criza refugiaților

Un articol de: - 05 Sep 2015, 10:14
Foto: gov.ro Externe

Premierul Victor Ponta a avut o discutat vineri, la Belgrad cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, despre criza refugiaților, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Guvernul României.

În cadrul unei vizite informale de lucru, Ponta și Vucic au vorbit despre ”afluxul de refugiați în Europa din ultima perioadă și modul în care Uniunea Europeană precum și alte state europene pot face față acestei situații”, arată sursa citată.

”Cele două guverne se vor informa reciproc pe această temă în perioada următoare, vor continua eforturile comune pentru a preveni și combate traficul de persoane la nivel regional și vor avea în atenție inițiativele la nivel european pentru o gestionare eficientă a acestei crize”, se mai arată în comunicatul Executivului.

De asemenea, cei doi șefi de guverne au purtat discuții și ”evoluția proiectelor de cooperare stabilite cu prilejul trilateralei de la Craiova, din prima parte a acestui an, o atenție specială fiind acordată proiectelor din domeniul energetic, transporturilor și dezvoltării regionale”.

Astfel, s-a stabilit ca, până la finalul lunii octombrie, grupele de lucru formate pentru gestionarea proiectelor comune prioritare să se întrunească și să prezinte celor două guverne progresele înregistrate și propuneri concrete de accesare a unor programe de finanțare europene în sprijinul acestor proiecte.  Premierul sârb a  prezentat cu acest prilej evoluțiile din ultima perioadă în parcursul spre aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, mai informează Givernul României.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   intalnire,   refugiati