Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni

Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni

Un articol de: - 16 Sep 2015, 23:49
Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni Foto: sarajevotimes.com Externe

Autoritățile croate au anunțat miercuri că vor permite trecerea fără piedici a migranților în drum spre Europa de Vest, iar o reuniune a Consiliului de securitate națională a fost convocată pentru a discuta despre gestionarea crizei migrației, informează AFP.

"Ei (migranții) pot trece prin Croația și lucrăm în acest sens... Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni, indiferent de religia lor și culoarea pielii și să-i conducem spre destinațiile unde doresc să meargă, Germania și Scandinavia. Acești oameni sunt deja aici... dar nu doresc să vină în Croația sau în Ungaria și nu înțeleg care-i problema să-i lăsăm să treacă", a declarat prim-ministrul Zoran Milanovic.

Premierul croat a criticat atitudinea Ungariei față de afluxul de imigranți.

"Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă. Construcția de ziduri nu va opri pe nimeni... un gard în Europa secolului XXI nu este un răspuns, ci o amenințare", a spus Zoran Milanovic, referindu-se la gardul din sârmă ghimpată ridicat de Budapesta de-a lungul celor 175 km de frontieră cu Serbia.

Croația se așteaptă la sosirea a circa 4.000 de migranți în următoarele zile, potrivit ministrului de interne Ranko Ostojic.

892 de migranți au sosit în Croația miercuri dintre care 360 au fost trimiși la centrul principal de recepție de la Jezevo, în apropiere de Zagreb, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Avem o capacitate de primire de 1.500 de refugiați pe zi, fără a fi nevoie să instalăm corturi",se arată în comunicatul citat, care adaugă că dacă este nevoie, ar putea fi mobilizate resurse suplimentare.

Citeşte mai multe despre:   premier,   Croatia,   imigranti