Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premiul Nobel pentru Medicină 2015, câştigat de cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu

Premiul Nobel pentru Medicină 2015, câştigat de cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu

Un articol de: - 05 Oct 2015, 13:28
Premiul Nobel pentru Medicină 2015, câştigat de cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu Externe

Cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu sunt câștigătorii premiului Nobel pentru medicină pe 2015, informează site-ul oficial al galei.

William C. Campbell (Irlanda), alături de Satoshi Ōmura (Japonia) au primit prestigioasa distincție pentru o descoperire privind o nouă terapie a infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, iar Youyou Tu (China) a fost premiată pentru descoperirea unei noi terapii împotriva malariei.

Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 850.000 de euro). Premiul va fi împărțit între cei trei câștigători.

Ceremonia oficială va fi organizată la  Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiilor.

Premiile Nobel  au fost create de savantul și omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833 - 1896), inventatorul dinamitei care, în testamentul său, a întemeiat o fundație cu scopul ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an "sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității", fiind decernate în fiecare an, din 1901, cu excepția celui pentru economie, instituit în 1968 de Banca centrală din Suedia.

Sezonul din anul acesta va continua marți cu premiul Nobel pentru fizică, iar miercuri vor fi premiați cei din chimie. Premiul Nobel pentru literatură va fi comunicat doar cu câteva zile înainte, conform tradiției, astfel că anul acesta ar putea fi atribuit pe 8 sau 15 octombrie.

Citeşte mai multe despre:   Premiul Nobel