Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preot român stabilit în Germania, despre criza imigranților: Nemții ştiu că societatea este pe cale de îmbătrânire, numărul naşterilor scade, forţa de muncă este tot în scădere, iar în spatele acestei provocări există şi un obiectiv

Preot român stabilit în Germania, despre criza imigranților: Nemții ştiu că societatea este pe cale de îmbătrânire, numărul naşterilor scade, forţa de muncă este tot în scădere, iar în spatele acestei provocări există şi un obiectiv

Un articol de: - 18 Sep 2015, 14:05
Preot român stabilit în Germania, despre criza imigranților: Nemții ştiu că societatea este pe cale de îmbătrânire, numărul naşterilor scade, forţa de muncă este tot în scădere, iar în spatele acestei provocări există şi un obiectiv Foto: Adevarul Externe

„Germania nu crede în lacrimi”, își intitula jurnalistul Silviu Sergiu un articol despre criza imigranților. În spatele imaginii binevoitoare a Angelei Merkel față de refugiați, se ascunde un plan bine pus la punct. Nemțesc.

Preotul român Istvan Kovacs, stabilit în orăşelul german Hessisch Lichtenau, spune că în comunitatea de 10.000 de oameni unde slujește vor ajunge circa 1.000 de sirieni. Acesta dezvăluie, într-un interviu pentru Adevărul, sistemul nemțesc de organizare ăn privința refugiaților și implicarea cetățenilor de rând în primirea lor.

Primii refugiaţi au fost primiţi în Germania în urmă cu aproximativ jumătate de an. Guvernul Federal a decis împărţirea numărului de refugiaţi în toate landurile. Ca atare şi landul Hessen, din care fac parte, primeşte o cotă. La Heissisch Lichtenau, care are 10.000 de locuitori, vor ajunge 1.000 de migranţi, într-o tabără de primă fază, până ce, mai târziu, vor fi împărţiţi. Nici eu nu aş fi crezut, dar majoritatea societăţii germane îi primeşte cu toată inima pe refugiaţi. Şi ei ştiu că societatea germană este pe cale de îmbătrânire, numărul naşterilor scade, forţa de muncă este tot în scădere, iar în spatele acestei provocări există şi un obiectiv economic. Dar eu, ca preot, văd şi faptul că nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte vor să ajute. Iar în acei refugiaţi nemţii văd doar oameni, nu aparţinătorii unei alte religii sau ai altei naţiuni“, a declarat Istvan Kovacs.

Europa de Est este, însă, opusul Germaniei. Refugiații sunt fugăriți și hăituiți. S-au construit garduri și toată lumea se teme de ei.

Mai mult, în România nu s-a vorbit despre criza imigranților o bună bucată de vreme. Președintele și premierul ne spun că nu putem primi mai mult de 1.700 de imigranți, Comisia Europeană ne-a distribuit o cotă de mai bine de 6.500. Prin urmare, românii sunt dezinformați.

De o bună bucată de vreme, noi, cei din Europa de Est, ne vedem doar pe noi înşine. Am fost obişnuiţi să cerem ajutor din partea Occidentului. Mereu aveam nevoie. Iar în mare parte l-am şi primit. Suntem, însă, prea puţin deschişi la nou. Pentru că ne este frică. Majoritatea este temătoare. Însă frica şi teama nu au fost niciodată buni sfătuitori şi nici nu vor fi. Viitorul le aparţine celor curajoşi. Aşa văd lucrurile cei din Europa de Vest, cei din Germania”, a mai spus Istvan Kovacs.

Nemții discută toate deciziile în comunitate, niciun locuitor nu rămâne neinformat despre transformările ce urmează să aibă loc în localitatea lor, spune preotul român: „Germanii, nemţii de rând, sunt foarte bine informaţi. Au fost adunaţi liderii societăţii civile, indiferent de cât de mică e o localitate, la primărie. Şi eu am fost la una dintre discuţiile pe această temă. Ziarele locale se preocupă serios de această problemă. Au convenit cu toţii că această problemă nu se poate rezolva doar într-un singur land, aici este vorba despre o muncă mai mare. Societatea este informată, să nu se propage bârfele, ci informaţiile reale. Pentru ca oamenii să ştie cu ce vor avea de-a face. În aceste şedinţe participă politicieni locali, reprezentaţi din partea Guvernului, cei din administraţia locală, judeţeană sau de land. Au răspuns deschis la orice întrebare venită din partea locuitorilor. Şi printre ei au fost oamenii care se temeau pentru siguranţa locuitorilor, dar şi pentru siguranţa refugiaţilor”.

Autorităţile germane doresc să evite enclavizarea musulmanilor şi vor să îi integreze direct în societatea nemţească.

"Pericolul apare atunci când ei ajung să trăiască în ghetouri. Asta încearcă să evite Germania. Ei sunt răspândiţi peste tot, să fie integraţi şi asimilaţi de societate”, a mai punctat Kovacs.


 


 

Citeşte mai multe despre:   preot,   imigranti,   refugiati