Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Presa franceză: Dacia salvează rezultatele Renault în Europa

Presa franceză: Dacia salvează rezultatele Renault în Europa

Vânzările Dacia salvează rezultatele grupulul Renault din Europa. Performanțele, catalogate drept "obraznice" de către cotidianul La Tribune, se datorează reușitelor modelelor Sandero și Duster.

"Rezultatele Dacia le salvează pe cele ale Renault, ceea ce este îngrijorător. Marca românească a depăşit luna trecută 20.000 de înmatriculări de automobile noi (în Europa - n.r.)", titrează ziarul francez. "Nu este rău pentru o maşină care, iniţial, nu era destinată comercializării în Europa de Vest", adaugă autorii articolului din La Tribune.

Publicația mai subliniază faptul că întărzierile în livrarea Duster-ului sunt în continuare mari, iar cererea pentru acest model este consistentă.

Conform datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările Dacia au avut o creștere de 18,7% în Europa, considerată una din cele mai "frumoase" dinamici pe piață.

În timp ce înscrierile în circulație ale Daciei au crescut, cele ale mărcii Renault au scăzut cu 8,9%, mai notează publicaţia. Scăderea poate fi atribuită rezultatelor slabe ale pieței spaniole, pe care grupurile franceze le ocupă ca o cotă semnificativă.

Citeşte mai multe despre:   Dacia,   Renault