Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Presa internațională, despre Catedrala Mântuirii Neamului: Zeci de mii de români au participat la inaugurarea celui mai mare lăcaș de cult ortodox din lume

Presa internațională, despre Catedrala Mântuirii Neamului: Zeci de mii de români au participat la inaugurarea celui mai mare lăcaș de cult ortodox din lume

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 12:05
Presa internațională, despre Catedrala Mântuirii Neamului: Zeci de mii de români au participat la inaugurarea celui mai mare lăcaș de cult ortodox din lume Galerie foto (3) Externe

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită, duminică, în cadrul unui eveniment la care au participat zeci de mii de oameni veniți din toată țara, iar presa internațională n-a putut să rateze evenimentul pentru a sublinia mai multe aspecte, printre care dimensiunile impresionante ale construcției sau costurile ridicate ale finanțării.

The Guardian susține că noua construcție va fi a doua ca înălțime din România și, totodată, prima catedrală ortodoxă din lume din punct de vedere al înălțimii. Aceeași publicație mai scrie că, în ciuda numărului mare de Guverne care s-au succedat în ultimul timp, majoritatea politicienilor români au ales să finanțeze construirea Catedralei.

The Associated Press, citată de Washington Post, scrie că noua construcție a costat peste 110 milioane de euro și este încă neterminată, fiind amplasată lângă „palatul gigantic construit de liderul comunist Nicolae Ceaușescu”.

Zeci de mii de credincioși au participat la inaugurarea uriașei Catedrale din București, în ciuda criticilor legate de finanțare, scrie și AFP. Cu toate acestea, la deschidere au participat credincioși din toată țara, iar ziarele locale au descris cozi uriașe de enoriași adunate în fața clădirii.Radio France Internationale menționează că aproximativ 40.000 de credincioşi din întreaga ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali participă, duminică, la sfinţirea Catedralei Naţionale din București, evenimentul fiind organizat de Patriarhia Română. În interiorul lăcaşului de cult au intrat doar invitaţii oficiali, în timp ce credincioşii s-au adunat pe esplanada din faţa Catedralei de unde urmăresc slujba pe ecranele special montate.

Biserica Ortodoxă Română a inaugurat noua catedrală imensă din București, scrie și Radio Europa Liberă. În plus, evenimentul marchează și împlinirea a 100 de ani de la formarea statului unitar național român. Clădirea va fi terminată în anul 2024 și, la acea vreme, va deveni cea mai înaltă construcție ortodoxă de pe tot globul.

Citeşte mai multe despre:   Catedrala Mântuirii Neamului