Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Presa străină, despre întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Reuters: Se încheie un conflict care a adus numeroase critici internaționale

Presa străină, despre întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Reuters: Se încheie un conflict care a adus numeroase critici internaționale

Presa internaţională tratează pe larg subiectul întoarcerii preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni. Cel mai importante agenţii de presă salută gestul Parlamentului de a lua act de decizia CCR de a invalida referendumul din 29 iulie.

Reuters notează că Parlamentul a recunoscut decizia CCR şi îi permite astfel lui Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. Jurnaliştii susţin că astfel se încheie un conflict ce a adus numeroase critici internaţionale. Agenţia aminteşte că încercarea alianţei de stânga de a-l îndepărta pe  Traian Băsescu a stârnit reacţii negative, atât din Partea Uniunii Europene cât şi a Statelor Unite.

Subiectul este tratat pe larg şi de Agenţia France Press. Aceasta aminteşte că aleşii puterii au încercat să boicoteze şedinţa Parlamentului dar au asigurat în cele din urmă cvorumul după ce au fost chemaţi la ordine de către premierul Victor Ponta, care a trimis un SMS din Africa de Sud. Materialul este preluat şi de către publicaţiile Le Figaro, Le Parisiei şi postul de ştiri Euronews.

Postul de radio "Vocea Rusiei" a publicat pe site-ul său în limba română o analiză în care susţine că Preşedintel Traian Băsescu a câştigat războiul indirect al protestelor stradale. Jurnalistul consideră că eşecul mişcărilor USL a fost cauzat de lipsa liderilor Uniunii din Piaţa Universităţii.

De asemenea AssociatedPress scrie că decizia Curţii a fost aprobată de Parlament. Materialul a fost preluat de către Washington Post, Wall Street Journal şi postul ABC News.

Reuters: Întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni încheie o perioadă de conflict
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Cotroceni