Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președinta Comisiei Europene, la primul său discurs despre Starea Uniunii. Von der Leyen a pledat pentru acțiuni la nivel de pandemie, climă, migrație și drepturi umane (VIDEO)

Președinta Comisiei Europene, la primul său discurs despre Starea Uniunii. Von der Leyen a pledat pentru acțiuni la nivel de pandemie, climă, migrație și drepturi umane (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 16 Sep 2020, 16:23
Președinta Comisiei Europene, la primul său discurs despre Starea Uniunii. Von der Leyen a pledat pentru acțiuni la nivel de pandemie, climă, migrație și drepturi umane (VIDEO) foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a promis un nou obiectiv privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în Europa, miercuri, când a susținut primul său discurs de referință cu privire la Starea Uniunii, relatează Euronews.

Von der Leyen, la primul discurs despre Starea Uniunii din postura de președintă a Comisiei Europene

 

Demnitara a subliniat că Europa trebuie să protejeze viețile și comunitățile, pe fondul resurgenței pandemiei de COVID-19. Scoțând în evidență prioritățile Comisiei pentru anul care vine, ea a vorbit și despre drepturile omului, migrație, Brexit și tehnologia de mâine.

În ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră, von der Leyen a fixat un obiectiv de reducere de 55% până în 2030, cu mult peste ținta anterioară, de 40%.

Așadar, președinta Comisiei Europene a promis protejarea vieților și comunităților, stabilizarea economiei și o raliere a răspunsului global la pandemia de coronavirus.

Totodată, Ursula von der Leyen a propus întărirea sectorului sanitar, cu măsuri variate care să consolideze coordonarea transfrontalieră.

Ea susține că va exista o nouă abordare în ceea ce privește migrația, sub forma unui „nou pact”, îndemnând statele membre să intervină și să își asume responsabilități în acest sens. În discurs, a oferit drept exemplu incendiile de pe insula elenă Lesbos, care a lăsat mii de migranți de la tabăra Moria fără adăpost. Europa, susține von der Leyen, are o mare responsabilitate când  vine vorba despre migrație.

Președinta a promis un răspuns mai asertiv al UE la evenimentele de pe scena globală, precum și că nu se vor face compromisuri la nivel de discriminare, ură și drepturi ale omului.

UE își va asuma un rol mai semnificativ în conducerea transformării digitale, în special pe zona de date, tehnologie și infrastructură, spune ea.

Cât despre Brexit, Ursula von der Leyen a avertizat Marea Britanie cu privire la acordul de divorț, care a fost convenit și ratificat: „Nu poate fi schimbat în mod unilateral, neluat în seamă sau disciplinat. Este o chestiune de lege, încredere și bunăcredință”.Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

 

Discursul Ursulei von der Leyen a venit într-un moment în care Europa și UE se confruntă cu provocări enorme. Criza sanitară COVID-19 și efectele sale continuă să creeze haos pe continent, ridicând în aer temeri cu privire la stabilitatea economiei și a sectorului sanitar pe perioada iernii.

Von der Leyen folosit în mod repetat cuvântul „oportunitate” atunci când a vorbit despre contracararea unor probleme pe care le-a definit drept majore, precum cele din zona schimbărilor climatice. De altfel, „Green Deal” reprezintă una dintre politicile sale de referință.

UE se confruntă cu provocări și actori ostili chiar și în materie de politică externă, fie că vorbim despre elanul Chinei, acțiunile Rusiei sau crizele din Belarus și Mediterana de Est. Cu această ocazie, Ursula von der Leyen a îndemnat la vot implementarea de sancțiuni.

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen