Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președinta Republicii Moldova a discutat cu Charles Michel, duminică, la Chișinău. Maia Sandu: „Echipa Europa e alături de Moldova” / „Avem o agendă ambițioasă în relația noastră cu UE”

Președinta Republicii Moldova a discutat cu Charles Michel, duminică, la Chișinău. Maia Sandu: „Echipa Europa e alături de Moldova” / „Avem o agendă ambițioasă în relația noastră cu UE”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 17:37
Președinta Republicii Moldova a discutat cu Charles Michel, duminică, la Chișinău. Maia Sandu: „Echipa Europa e alături de Moldova” / „Avem o agendă ambițioasă în relația noastră cu UE” foto: Facebook @ Maia Sandu Externe

Echipa Europa e alături de Republica Moldova, a declarat președinta Maia Sandu, după întrevederea avută cu Charles Michel, președintele Consiliului European, duminică, amintind că România și Cehia au trimis în stânga Prutului „cantități substanțiale de echipamente medicale, ce ajută medicii moldoveni să lupte cu virusul mai bine pregătiți”.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a discutat cu Charles Michel, președintele Consiliului European, duminică, la Chișinău

 

„Datorită încrederii dintre noi, România și Cehia ne-au oferit cantități substanțiale de echipamente medicale și de protecție personală, ce ajută medicii moldoveni să lupte cu virusul mai bine pregătiți. Echipa Europa e alături de Moldova. Medicii noștri sunt recunoscători pentru asta, după cum ați auzit și dumneavoastră din discuția pe care am avut-o acum câteva minute”, a declarat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, într-un briefing de presă la care a luat parte și Charles Michel.

Ea spune că sănătatea oamenilor din Republica Moldova este principala sa prioritate la ora actuală. Președinta a amintit, totodată, că sâmbătă a sosit în stânga Prutului prima tranșă de vaccin anti-COVID-19, constând în 21.600 de doze AstraZeneca, din cele 200.000 de doze promise de Președintele României, Klaus Iohannis, în vizita efectuată la Chișinău în finalul anului 2020. 

„Sănătatea oamenilor din Republica Moldova este prioritatea mea numărul unu, în acest moment. Echipa de la președinție se preocupă de aducerea vaccinului în țara noastră din prima zi a mandatului meu de Președinte. Primele 21.600 de doze de vaccin oferite de România au ajuns ieri în țară, și sperăm că alte 14.400 de doze, livrate prin platforma Covax, vor sosi săptămâna viitoare. Ele vor merge către medici și lucrătorii medicali din prima linie de luptă cu pandemia. Avem semnale din Lituania că sunt dispuși și ei să caute căi pentru a ne ajuta să accesăm vaccinuri. Discutăm zilnic cu platforma Covax pentru a asigura că vaccinurile destinate țării noastre sunt identificate și livrate cât mai curând”, a adăugat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova are „o agendă ambițioasă” în ceea ce privește relația cu Uniunea Europeană.

„Avem o agendă ambițioasă în relația noastră cu Uniunea Europeană prin implementarea Acordului de Asociere. Lucrăm acum, împreună cu echipa din guvern și cu partenerii noștri din Comisia Europeană, asupra unui program de recuperare economică a Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru intenția Comisiei Europene de a susține un asemenea plan în contextul planificării asistenței externe a Uniunii Europene pentru următorul ciclu financiar multianual. (...) Suntem un popor european, cu vocație europeană și viitor european. Dar suntem conștienți că acest viitor ni-l putem crea doar noi, prin lucrurile pe care le facem acasă - prin lupta împotriva corupției, prin munca continuă pentru modernizarea țării, prin apărarea valorilor democrației”, a adăugat, printre altele, Maia Sandu.

Citeşte mai multe despre:   Maia Sandu,   Charles Michel,   Republica Moldova