Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedinta Slovaciei: Cel mai mare merit în eliberarea Bratislavei de sub naziști, acum 76 de ani, l-au avut Armata Roșie și soldații români

Preşedinta Slovaciei: Cel mai mare merit în eliberarea Bratislavei de sub naziști, acum 76 de ani, l-au avut Armata Roșie și soldații români

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Apr 2021, 08:51
Preşedinta Slovaciei: Cel mai mare merit în eliberarea Bratislavei de sub naziști, acum 76 de ani, l-au avut Armata Roșie și soldații români Foto: Hepta - DPA Images / Jaroslav Nov Externe

Preşedinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, a marcat eliberarea capitalei Bratislava de sub ocupația nazistă, acum 76 de ani, prin depunerea unei coroane de flori la Memorialul Victoriei, împreună cu primarul Bratislavei, Matus Vallo. Čaputová a subliniat că rolul cel mai important în eliberarea Bratislavei a aparținut Armatei Roşii şi soldaţilor români.

 

Preşedinta Slovaciei, recunoscătoare soldaților români pentru eliberarea Bratislavei de sub naziști, acum 76 de ani

 

„Cel mai mare merit în eliberarea oraşului aparţine membrilor Armatei Roşii şi de asemenea soldaţilor români”, a declarat aceasta, potrivit Agerpres.

Pe social media, aceasta a mai notat că, în Al Doilea Război Mondial, statul slovac îşi trimitea proprii cetăţeni la moarte sau muncă grea doar pentru că făceau parte din comunităţile minoritare.

Čaputová a mai spus că Bratislava a fost eliberată cu puţin timp înainte de sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, ultimul transport de prizonieri politici către lagărul de concentrare austriac Mauthausen având loc la 31 martie 1945.

„Nazismul a fost învins doar de marşul comun al militarilor coaliţiei antihitleriste şi al soldaţilor de diferite naţionalităţi. Sunt recunoscătoare pentru eroismul tuturor oamenilor, care au făcut cele mai mari sacrificii posibile pentru a ne elibera”, a mai declarat președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová.
 

Citeşte mai multe despre:   Zuzana Caputova,   Al Doilea Razboi Mondial,   soldați români,   nazisti,   Slovacia