Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele ales, Aleksandar Vucic: Aderarea Serbiei la NATO ar diviza națiunea pentru mulți ani

Președintele ales, Aleksandar Vucic: Aderarea Serbiei la NATO ar diviza națiunea pentru mulți ani

Un articol de: - 23 Mai 2017, 19:58
Președintele ales, Aleksandar Vucic: Aderarea Serbiei la NATO ar diviza națiunea pentru mulți ani Externe

Aderarea Serbiei la NATO va diviza națiunea pentru mulți ani și va avea consecințe pe termen lung, în condițiile în care cei mai mulți dintre sârbi se opun acestei idei, a declarat premierul și totodată președintele ales al țării, Aleksandar Vucic, potrivit RT.com.

Într-o prelegere pe care a susținut-o în fața studenților Facultății de Studii de Securitate de la Universitatea din Belgrad, Vucic a spus că dacă va deveni membră a Alianței Nord-Altantice, multe dintre problemele Serbiei s-ar rezolva. 

În același timp, însă, o astfel de decizie ar veni împotriva dorinței a 75% din populație și ar aduce ”o divizare și o discordie profundă” în Serbia, ceea ce ar avea consecințe pe termen lung, a subliniat liderul de la Belgrad. 

El a continiat precizând că țara sa ar trebui să își mențină neutralitatea în loc să încerce să se alăture unui bloc militar. 

Vucic a mai spus că Serbia ar trebui să-și stabilească drept obiectiv aderarea la UE, dar să mențină, în același timp, cele mai bune relații posibile cu Rusia și China. 
 

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   tara