Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele algerian, prima apariție publică după un an. Bouteflika s-a recules la mormântul martirilor din Războiul de Independență (VIDEO)

Președintele algerian, prima apariție publică după un an. Bouteflika s-a recules la mormântul martirilor din Războiul de Independență (VIDEO)

Un articol de: - 06 Iul 2016, 15:19
Președintele algerian, prima apariție publică după un an. Bouteflika s-a recules la mormântul martirilor din Războiul de Independență (VIDEO) Foto:ENTV Externe

Președintele algerian Abdelaziz Bouteflika a apărut pentru prima dată în public după mai bine de un an pentru a se reculege la mormântul martirilor războiului din Algeria, cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la câștigarea independenței, informează Paris Match.

Bouteflika, aflat în scaun cu rotile, a ascultat o rugăciune, a primit onorurile gărzii și a depus o coroană de flori, apoi a sărutat drapelul național și a salutat participanții la ceremonie.

”Tinerii noștri ar trebui să cultive amintirea martiriului îndurat de oamenii noștri vreme de 132 de ani, masacre, tentative de exterminare, confiscarea pământurilor, tentative de eliminare a culturii și identității noastre”, a fost mesajul scris pe care l-a adresat acesta algerienilor. 

Președintele algenian a suferit un accident cerebral în 2013, fapt care i-a afectat atât mobilitatea și capacitatea de a comunica.

Președintele algerian, prima apariție publică după un an. Bouteflika s-a recules la mormântul martirilor din Războiul de Independență

Citeşte mai multe despre:   Algeria,   independenta,   comemorare