Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Barack Obama a decretat stare de urgență în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Isaac

Președintele Barack Obama a decretat stare de urgență în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Isaac

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a decretat starea de urgenţă în Louisiana, după ce furtuna tropicală Isaac a făcut ravagii în acest stat. Reprezentanţii Centrului american pentru supravegherea uraganelor au anunţat că furtuna Isaac s-ar putea transforma în uragan "într-o zi sau două". Pagubele provocate până acum sunt însă imense: sute de case distruse, maşini, copaci rupți.

Decizia şefului de la Casa Albă impune mobilizarea tuturor resurselor statului federal pentru a veni în ajutorul autorităţilor locale prin intermediul Agenţiei federale pentru managementul situaţiilor de urgenţă, a precizat administraţia americană. Preşedintele a făcut o trecere în revistă a situaţiei împreună cu guvernatorii statelor din Golful Mexic.

În Louisiana, peste 4.000 de militari au fost plasaţi în serviciul activ pentru a fi pregătiţi să susţină operaţiunile de ajutor. În Mississippi, numărul acestora depăşeşte 1.500, a anunţat Biroul Gărzii Naţionale.

În Florida, guvernatorul Rick Scott a transferat în serviciul activ 30 de militari, în timp ce alţi 5.800 sunt disponibili să ajute.

Furtuna Tropicală Isaac a traversat deja coastele Floridei şi a lăsat în urmă sute de case avariate, bulevarde inundate, maşini distruse şi copaci rupţi.

Soldaţii şi aviatorii Gărzii Naţionale pregătesc în comitatele de coastă operaţiunile de securizare, de căutare şi salvare, de curăţare şi distribuire a apei.

Stare de urgență în Louisiana, din cauza furtunii tropicale Isaac
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   stare de urgenta