Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Braziliei îl acuză pe Leonardo DiCaprio că a finanțat incendierea pădurilor din Amazon. Bolsonaro: „Este un tip mișto, nu?” / Actorul, solidar cu mișcările pro-mediu de pe Glob, printre care și cea din România

Președintele Braziliei îl acuză pe Leonardo DiCaprio că a finanțat incendierea pădurilor din Amazon. Bolsonaro: „Este un tip mișto, nu?” / Actorul, solidar cu mișcările pro-mediu de pe Glob, printre care și cea din România

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Noi 2019, 13:26
Președintele Braziliei îl acuză pe Leonardo DiCaprio că a finanțat incendierea pădurilor din Amazon. Bolsonaro: „Este un tip mișto, nu?” / Actorul, solidar cu mișcările pro-mediu de pe Glob, printre care și cea din România foto: Facebook / Photo Joiner Externe

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, l-a acuzat pe renumitul actor internațional Leonardo DiCaprio că finanțează incedierea pădurilor din Amazon, fără să prezinte vreo dovadă în acest sens, relatează Reuters.

Președintele conservator din Brazilia a fost surprins când comenta pe social media la o serie de o postări, care clamau că World Wildlife Fund, organizația internațională de mediu, a plătit pentru fotografierea unor pompieri voluntari, imagini pe care le-a folosit ulterior pentru a cere donații financiare, printre care și o contribuție de 500.000 de dolari de la DiCaprio.

Cu toate acestea, WWF a negat că ar fi primit vreo donație din partea laureatului cu Oscar, precum și că ar fi fotografiat pompierii.

„Acest Leonardo DiCaprio este un tip mișto, nu? Dând bani pentru a incendia Amazonul”, a spus Bolsonaro, vineri, în timpul unor scurte declarații făcute la reședința prezidențială.

De partea cealaltă, Leonardo DiCaprio a negat orice fel de donație către WWF. Într-un comunicat de presă, actorul a felicitat „poporul Braziliei pentru efortuile lor de a-și salva moștenirea naturală și culturală”. El a mai adăugat că „deși merită orice fel de sprijin, noi nu am finanțat organizația menționată”.

Declarația lui Jair Bolsonaro vine în contextul în care Leonardo DiCaprio s-a remarcat pe scena internațională drept un promotor aprig al luptei pentru combaterea schimbărilor climatice, vorbind frecvent despre mai multe probleme de mediu, printre care și incendiile de vegetație din Amazon

De altfel, celebrul actor american laureat cu Oscar s-a solidarizat cu participanții de la „Marșul Pădurilor”, care a avut loc în 3 noiembrie, în București. Marele artist, consacrat lumii întregi prin rolul său din filmul „Titanic”, dar și prin altele ulterior, a distribuit o fotografie de la manifestație, alături de un mesaj emoționant pentru activiști și pentru alte câteva milioane de persoane, care îl urmăresc. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Jair Bolsonaro,   leonardo dicaprio,   Amazon