Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Braziliei amenință agențiile guvernamentale de mediu! Bolsonaro: Le voi lua puterea de a da „amenzi în stânga și în dreapta”

Președintele Braziliei amenință agențiile guvernamentale de mediu! Bolsonaro: Le voi lua puterea de a da „amenzi în stânga și în dreapta”

Un articol de: B1.ro - 02 Dec 2018, 19:45
Președintele Braziliei amenință agențiile guvernamentale de mediu! Bolsonaro: Le voi lua puterea de a da „amenzi în stânga și în dreapta” sursă foto: flux24.ro Externe

Jair Bolsonaro, noul președinte al Braziliei, a criticat agențiile guvernamentale de mediu și le-a amenințat că le va lăsa fără puterea lor de a da „amenzi în stânga și în dreapta”, relatează The Independent.

Publicația susține că președintele de dreapta radicală este un cunoscut climato-sceptic și că nu este la prima declarație de acest gen. În trecut, oficialul brazilian a afirmat că va construi o șosea prin pădurea Amazoniană, precum și că va retrage statul din acordul de la Paris.

Jair Bolsonaro a fost deja amendat pentru pescuit ilegal în anul 2012, dar suma este una modică pentru anvergura politicianului brazilian (aproximativ 2.000 de lire sterline). Acesta a a afirmat că vrea să le retragă puterea agențiilor care se ocupă de protejarea resuselor naturale din țară.

Totodată, noul președinte ales și-a reiterat dorința de a-i „integra pe indieni în societate”, prin distrugerea rezervațiilor naturale pe care aceștia trăiesc, în ciuda opoziției vehemente pe care au manifestat-o indienii, care doresc să-și conserve stilul de viață.

„Planul meu este să-i fac pe indieni egalii noștri...Ei au aceleași nevoie ca noi; își doresc doctori, dentiști, televiziune, internet”, a adăugat fostul militar.
Declarațiile președintelui vin în contextul în care Brazilia a anunțat recent că va renunța la găzduirea unui summit al Organizației Națiunilor Unite crucial, care viza combaterea schimbărilor climatice și trebuia să aibă loc anul viitor. Bolsonaro a recunoscut că a avut un rol și el în decizia statului de a renunța la calitatea de gazdă a evenimentului.

Sursa citată mai scrie că, astfel, noua guvernare consfințește o schimbare evidentă de politică, în condițiile în care Brazilia a găzduit summit-ul ONU privind mediul înconjurător din 1992, care a reprezentat temelia eforturilor curente pentru combaterea schimbărilor climatice.

Mai mult decât atât, nu numai că Jair Bolsonaro i s-a alăturat președintelui Donald Trump, la rândul său un climato-sceptic, dar alegerea sa pentru ministerul de Externe, Ernesto Araujo, a descris încălzirea climatică drept un „complot marxist”.
 

Citeşte mai multe despre:   Jair Bolsonaro,   Brazilia