Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele bulgar consideră că amânarea aderării României și Bulgariei la Schengen este o decizie cu caracter politic

Președintele bulgar consideră că amânarea aderării României și Bulgariei la Schengen este o decizie cu caracter politic

Președintele bulgar a declarat, în cadrul unei întrevederi organizate la Sofia cu președintele Croației, că amânarea luării unei decizii în cazul aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen este o decizie cu caracter politic.

"Este evident pentru toţi cei implicaţi că Bulgaria şi România sunt pregătite, că depunem eforturi pentru protejarea în mod eficient a frontierelor, iar eu aş spune că mult mai bine decât alte ţări", a declarat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Liderul bulgar consideră că deși Comisia Europeană a explicat că cele două state sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru aderarea la Schengen, amânarea este cauzată de situația politică din unele state membre UE.

"Schengen nu este o problemă care să ţină de politicile dintr-un stat sau altul. Marile mize politice sunt politicile comune ale responsabilităţii şi solidarităţii la nivelul Uniunii Europene", a subliniat preşedintele bulgar, citat de Novinite.

"Bulgaria a acţionat cu responsabilitate, a investit sute de milioane şi protejează în mod eficient frontierele Schengen. Şi ar trebui să se aştepte la solidaritate din partea restului Europei. Pentru că noi suferim şi daune economice serioase din cauza acestei situaţii ambigue în care ne aflăm", a subliniat Plevneliev.
Citeşte mai multe despre:   Bulgaria