Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Chinei riscă un Război Rece cu SUA, pentru că e îngrijorat de poziția Partidului Comunist. Ce spune ultimul guvernator britanic din Hong Kong despre „dictatorul” Xi Jinping

Președintele Chinei riscă un Război Rece cu SUA, pentru că e îngrijorat de poziția Partidului Comunist. Ce spune ultimul guvernator britanic din Hong Kong despre „dictatorul” Xi Jinping

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Mai 2020, 15:51
Președintele Chinei riscă un Război Rece cu SUA, pentru că e îngrijorat de poziția Partidului Comunist. Ce spune ultimul guvernator britanic din Hong Kong despre „dictatorul” Xi Jinping Foto: hepta.ro/Zuma Press / Yan Yan Externe

Președintele chinez Xi Jinping este atât de agitat de poziția Partidului Comunist că riscă un nou Război Rece, de această dată între SUA și China, dar și să pună în pericol poziția Hong Kongului ca hub financiar proeminent al Asiei, spune ultimul guvernator britanic al orașului, pentru Reuters.
 

Președintele Chinei riscă un Război Rece cu SUA, pentru că e îngrijorat de poziția Partidului Comunist

 

Chris Patten spune că represiunea „golănescă” a lui Xi din Hong Kong riscă declanșeze o scurgere de capital și oameni din orașul care furnizează cea mai mare proporție a investițiilor străine din China continentală.

Occidentul, spune el, ar trebui să nu mai fie naiv în ceea ce-l privește pe Xi Jinping, care a fost Secretar General al Partidului Comunist încă din 2012.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Am trecut de mult de etapa în care, fără să ne dorim un alt Război Rece, trebuie să reacționăm la faptul că însuși Xi dorește unul”, a subliniat Patten.
 

Ce spune ultimul guvernator britanic din Hong Kong despre Xi Jinping

 

Fostul guvernator britanic din Hong Kong l-a catalogat pe Xi Jinping drept un dictator, care este „agitat” de poziția Partidului Comunist în China, unde au început să se înmulțească criticile cu privire la felul în care a fost gestionată criza COVID-19, dar și impactul economic al neînțelegerilor comerciale cu SUA.

„Unul dintre motivele pentru care Xi Jinping alimentează acest sentiment naționalist despre Hong Kong, despre Taiwan și despre alte chestiuni, este acela că a devenit mai agitat decât ar recunoaște orice alt oficial cu privire la poziția Partidului Comunist în China”, a mai adăugat el.

Chris Patten, acum în vârstă de 76 de ani, a privit cum steagul Regatului Unit a fost coborât în Hong Kong, în 1997, când colonia a fost predată Chinei, după mai bine de 150 de ani de domnie britanică.

Autonomia orașului Hong Kong ar fi trebuit să fie garantată de înțelegerea „o țară, două sisteme”, care a fost parafată în 1984. Cu toate acestea, China a fost acuzată în repetate rânduri că încearcă să subjuge libertățile locuitorilor din oraș, iar cel mai recent episod de acest gen are la bază proiectele pentru securitate națională impuse de Beijing, care au determinat administrația Trump să înceapă demersurile pentru retragerea statutului preferențial de care se bucura fosta colonie britanică până acum.

 

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong,   SUA